İstanbul Tabip Odası'na Açılan Dava, Harç Yatırılmadığı İçin Düştü

İstanbul Tabip Odası'na Açılan Dava, Harç Yatırılmadığı İçin Düştü

Sağlık Bakanlığı tarafından İstanbul Tabip Odası’na açılan dava harç yatırılmaması sebebiyle düştü. Ankara ve Hatay Tabip Odaları'na Sağlık Bakanlığı tarafından açılan davalara tepki gösteren İstanbul Tabip Odası’nın önceki...

Sağlık Bakanlığı tarafından İstanbul Tabip Odası’na açılan dava harç yatırılmaması sebebiyle düştü. Ankara ve Hatay Tabip Odaları'na Sağlık Bakanlığı tarafından açılan davalara tepki gösteren İstanbul Tabip Odası’nın önceki dönem Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, ”Haksız, hukuksuz, keyfi yöntemlerle dava açarak görevden alınma çabası, demokrasi yoksunu bir zihniyettir.” dedi.

TTB-Ankara Tabip Odası ve Hatay Tabip Odası’nın yönetim ve onur kurullarının görevden alınmalarını ve yeniden kongre yapılarak yönetimlerinin değiştirilmesini talep eden davalar Sağlık Bakanlığı’nın talebiyle Ankara ve Hatay’da açıldı. İlk dava 30 Eylül 2014 tarihinde Ankara’da görülecek.

İstanbul Tabip Odası hakkında da Gezi olaylarında izinsiz sağlık hizmeti sundukları ve hastalara ilk yardım hizmeti verdikleri iddiasıyla Sağlık Bakanlığı tarafından 12. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açıldı. Ancak, dava Bakanlık tarafından harç yatırılmaması nedeniyle düştü.

'TABİP ODASI YÖNETİMLERİ MAHKEME KARARIYLA DEĞİŞMEZ'

Yapılanların hukuki olmadığını belirten İstanbul Tabip Odası’nın önceki dönem Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, “Sağlık Bakanlığı’nın seçimle başa gelmiş, yüzde 80 oy alarak hizmet eden meslek odalarını haksız, hukuksuz yöntemlerle dava açarak görevden alma çabasını demokrasi yoksunu bir zihniyet olarak görüyoruz. Tabip Odası yönetimleri mahkeme kararıyla değişmez. İki yılda bir seçimleri vardır. Seçimlere girilir. Tabip Odası yanlış bir şey yapmışsa genel kurulda eleştirilir, mahkum edilir. Oylanır ve kaybedilir. Bu işin demokrasi yönü. Yanımızda bir yaralı varsa ‘Acaba hakkımızda dava açılır mı? Acaba görevden alınır mıyız?’ diye düşünmeden, dinine, diline, görüşüne bakmadan tedavi etmeye yemin etmişiz. Bunu yapmaya kararlıyız. Gezi sürecinde de bunu kararlılıkla ifade ettik.” diye konuştu.

Davanın düşmesiyle davadan haberi olduğunu dile getiren İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Samet Mengüç de “Hakkımızda dava açıldığından haberimiz yoktu. Davayı açmayı beceremeyen bir süreç olmuş. Dava siyaseten açılmıştır. Hukuki bir dayanağı yoktur. Aynı minvalde Ankara ve Hatay Tabip Odası hakkında da dava açılmıştır. İddia şu ‘Siz Gezi olayları sırasında niye insanlara yardım ettiniz? Bizim de hekimlik anlayışımız vardır.” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.