İsrail'in saygısızlığı kabul edilemez

İsrail'in saygısızlığı kabul edilemez

Saadet Partisi İl Kadın Kolları, terör devleti İsrail askerlerinin Mescidi Aksa'ya girmesi ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Saadet Partisi İl Kadın Kolları, terör devleti İsrail askerlerinin Mescidi Aksa'ya girmesi ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Saadet Partisi il binasında düzenlenen toplantıda konuşan Saadet Partisi Konya Kadın Kolları Tanıtma Başkanı Habibe Arak, İsrail'in zulmünün asla kabul edilemeyeceğini belirterek, "1967'den bu yana ilk kez, Mescidi Aksa'ya, üstelik postallarıyla giren işgalci İsrail'in bu saygısızlığı, bu zulmü asla kabul edilemez. İsrail'in bu alçak tavrını lanetliyoruz. Bu alçaklık karşısında gereken tepki ve kararlılığı ortaya koymayan uluslararası kamuoyunu kınıyoruz. Bu son saldırı bir kez daha göstermiştir ki, İsrail konusunda söz biteli çok olmuştur. Artık lafla peynir gemisi yürümüyor. İsrail sözden değil, güçten anlar. Tam tersine cılız açıklamalar, sözde kınamalar bugün de Mescidi Aksa baskınında görüldüğü gibi İsrail'i daha fazla cesaretlendirmiştir. Filistin konusunda, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescidi Aksa konusunda Filistinliler değil, bütün İslam dünyası imtihandan geçmektedir" dedi.

İSLAM DÜNYASI SESSİZ

Mescidi Aksa'ya yapılan saldırıya tüm Müslüman aleminin tepki göstermesi gerektiğini ifade eden Arak, "İslam ülkeleri yöneticileri, İsrail karşısında ortala koydukları duyarsızlığın hesabını ne ümmet önünde ne de tarih önünde veremeyecektir. Tarih boyunca İslam'ın bayraktarlığını yapmış bir milletin evladı olarak içimiz kan ağlamaktadır. İslam coğrafyasındaki bitmeyen kan ve göz yaşının en önemli sebebi, Müslümanların maalesef ümmet bilincinde olmamalarıdır. Ümmet olmak için, fikirde, söylemde ve eylemde birlik lazımdır. Şimdi yaşanan bu zulüm karşısında ümmet olarak susmamalıyız. Susarak zulme ortak olmamalıyız. Zulme rıza da bir zulümdür" diye konuştu.

AMBARGO UYGULAMALIYIZ

İsrail konusunda bir yaptırımın gerekliliğini de vurgulayan Arak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Mescidi Aksa civar halkının malı değil, ümmetin ortak değeridir. Kabe de, Mescidi Nebevi de, Mescidi Aksa da bizimdir. Kudüs Filistin'in derdi ise, en az onun kadar bizim de derdimizdir. Öncelikle tüm yazarların bu konuyu sürekli işlemeli ve bir bilinç oluşturmalıdır. Siyasiler olarak ulusal ve uluslararası ortamlarda bu konuyu işlemeleri gerekmektedir. Her birimiz fert olarak İsrail mallarına ekonomik ambargo uygulamalıyız. Bu ambargoyu bir günlük veya bir haftalık değil, ömür boyu sürdürmeliyiz. Ne Kudüs'ten, ne de Mescidi Aksa'dan vazgeçeriz."

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.