İsrail’e kefenlerle tepki gösterildi!

İsrail’e kefenlerle tepki gösterildi!

Filistin davasının zaferle sonuçlanana kadar mücadeleye devam edeceklerini belirten Konya İHH Kadın Kolları Başkanı Erengül Karabağ, “Kefenlere sarılmış binlerce minik bedenleri anlatamamanın çaresizliğini söz olmadan duyurmak için toplandık” dedi

Konya İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Kadın Kolları ve birçok Sivil Toplum Kuruluşları (STK) tarafından ‘Gazze İçin Kefenli Direniş’ isimli basın açıklaması ve eylem düzenlendi. Cuma namazı sonrası Mevlana Meydanı’nda gerçekleşen eylemde katılımcılara temsili bebek kefeni dağıtıldı. Basın açıklamasından sonra Mevlana Meydanı’na temsili kefenlere sarılmış bebek bırakılarak İsrail’e tepki gösterildi. Programda konuşan Konya İHH Kadın Kolları Başkanı Erengül Karabağ, İsrail’in yapmış olduğu soykırımı durdurması gerektiğini kaydetti.

adsizz.jpg

AYDINLIĞIN ZAFERİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Filistin direnişinin yanında olduklarını belirten Konya İHH Kadın Kolları Başkanı Erengül Karabağ, vicdanlı insanların sesi olduklarını söyledi. Filistin davasında zafer ilan edilinceye kadar mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan Erengül, “Dilin sustuğu kelimelerin tükendiği bir zamanda, ancak sessizlik birçok şeyi anlatabilirdi. Bugün yaptığımız bu eylemle tüm dünyaya mesaj vermede kelimelerin kifayetsiz kalışını, kefenlere sarılmış binlerce minik bedenleri anlatamamanın çaresizliğini söz olmadan duyurmak için toplandık. Sadece vicdanlarla iletişim kurulan bir destansı direnişte, teorilerin çöküşüne şahitlik için buradayız. Sadece duruşun anlattıklarına kulak veren vicdanının kulakları hâlâ sağır olmamış tüm kadınlar adına, sessizliğe sessiz kalmadığımızı halimize haykırmak için buradayız. Tüm vicdanlı anneler adına; bu direnişin yanındayız ve aydınlığın zaferini ilan edinceye kadar, ateş böcekleri kadar da olsa ışık taşımaya devam edeceğiz. Tüm kadın ve çocuk hakları safsatalarına inat, duasıyla yanımızda olan ve bir fiil bu direnişe destek olan tüm kadınlarımıza selam olsun” diye konuştu.

ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum