İsrail'e haddini bildirin

İsrail'e haddini bildirin

Saadet Partisi GİK Üyesi Lütfi Yalman, “Miting meydanlarında katil İsrail demekle olmuyor. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Türkiye’nin öncülüğünde organize olarak, İsrail ile her türlü diplomatik ilişki kesilmelidir” dedi

İsrail askerleri geçtiğimiz günlerde Aksa'nın külliyesinin ana mihrabının bulunduğu kubbenin altına kadar giderek, Kıble Mescidi’nin içinde mihrab ve minberin yer aldığı bölgeye postallarıyla girmiş ve Kuran-ı Kerim’leri yere atmıştı.

Saadet Partisi İl Başkanlığı İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya girmesi ve Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girişini engellemesiyle ilgili bir basın açıklaması düzenledi. Parti adına açıklama yapan Saadet Partisi Genel İdare Kurul (GİK) Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, son yıllarda dünya siyonizminin Filistin ve Mescid-i Aksa üzerinde kirli oyununu sürdürdüğünü söyledi. Müslüman dünyasının bu konuda sessiz kaldığını dile getiren Yalman, “Bu zulüm ve katliamlar karşısında Müslüman ülkelerinin liderleri kılını kıpırdatmamaktadır. Bu liderler, ‘kınıyorum’ demekten başka hiçbir şey yapmamaktadır. 1968’de siyonistler tarafından Aksa'nın mihrabının yıkılmasından yaklaşık 46 yıl sonra yeniden siyonistlerin kirli postalları Mescid-i Aksa’ykirletmiştir. Kur’an-ı Kerim’i yakmışlardır. Buna rahmen İslam dünyası sadece kınıyorum demekten öteye geçmemiştir. Zulüm karşında sessiz kalmak zalimin zulmüne razı olmaktır” dedi.

2-3.20141111093415.jpg

İSLAM DÜNYASI SESSİZ KALMASIN

Filistinli çocuk ve kadınların öldürülmesine rağmen İslam liderlerinin üzerilerindeki ölü toprağı atmadığını kaydeden Yalman, “İsrail’e karşı gelebilecek cepheler, son 10 yıldır ortadan kaldırılmıştır. Libya’nın işgalinde Hizbullah devre bırakılmıştır. Çünkü, Hizbullah İsrail’e korku salmaktadır. Suriye’de de cephelerin parçalanmasında Türkiye taşeronluk yapmıştır. İran da yalnızlığa itilmiştir. Bundan dolayı İsrail şımarmıştır. Kudüs bizim temel meselimizdir. Ümmetin onurudur. Kudüs’te ilgili meselelere lafla değil fiilen sahip çıkmak bu milletin onuruna sahip çıkmak demektir. Dinsel birlikteliklere karşı olanlar neden Avrupa Birliği karşısında hazırolda duruyorlar. ABD ve siyonistlerin AB’ye verdiği dolaylı destek bir gerçektir. Modern haçlı birliği karşısında yapılan kınamaları bizde şiddetle kınıyoruz” diye konuştu.

2-4.20141111093427.jpg

İSRAİL’E AMBARGO UYGULANMALIDIR

Artık ümmetin uyanarak harekete geçmesi gerektiğini kaydeden Yalman, İslam dünyasından insanca bir duruş beklediklerini söyledi. Tüm İslam coğrafyasında işgalin olduğunu ifade eden Yalman, “İslamca, insanca ve onurlu bir duruş bekliyoruz. Miting meydanlarında katil İsrail demekle olmuyor. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Peygamberimizin bize emaneti var. Müslüman, Müslüman’a karşı gelmez diyor Peygamberimiz. Bunu yapacak İslam ülkelerine ihtiyaç var. Acil olarak Türkiye’nin öncülüğünde İslam ülkeleride organize edilerek, İsrail ile her türlü diplomatik ilişkiler kesilmelidir. Mutlaka İsrail’in büyük elçisi Türkiye’den kovulmalıdır.  İsrail’in çevresi İslam ülkesi ile kuşatılmıştır. Bu ülkelerin ticari bir ambargo yapması gerekiyor. Ancak bakanımız İsrail’e ambargo uygulayamayız dedi. Bunu da şiddetle kınıyorum. Rahmetli Erbakan Hocamız tarafından kurulan D-8’lere ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı. Açıklama sonunda İsrail bayrağı yakıldı. "Oluk oluk kan aksa kurtulacak el Aksa", "Zalimler elbet hesap verecek", “Kınamayı bırak kıyama kalk”, “Avrupa değil İslam Birliği” şeklinde slogan atan gurup daha sonra Gençlik kolları tarafından oluşturulan temsili Mescid-i Aksa maketinin yanına geçtiler ve nöbet tutanlara destek verdiler.

 

img_7320.jpg

 

AKSA BAŞINDA NÖBET TUTACAKLAR

Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Mescid-i Aksa'nın İsrailli askerler tarafından işgal edilmesini oluşturdukları temsili Mescid-i Aksa maketinin başında nöbet tutarak protesto etti. Basın açıklaması sonrası başlayan eylem çarşamba günü saat 19'a kadar sürecek ve gün boyunca açık kalacak. Eylem hakkında bilgi veren İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Turan, Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmanın söz ile değil amel ile olacağını belirterek, "Her Müslüman'ın bu yapılan zulümlerde sorumluluğu vardır. Biz 47 yıl sonra yapılan bu adi saldırı kınıyoruz. Mühür sahibi olmadığımız için yapabileceğimiz şeyler kısıtlı. Mescid-i Aksa'nın, Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu duyurabilmek için böyle bir çalışmayı hazırladık. Kültürpark'ta kurduğumuz temsili Aksa maketi önünde genç kardeşlerimiz nöbet tutacaklar. Tüm Konyalılar'ı eyleme destek vermelerini ve duyarlı olmalarını diliyorum" şeklinde konuştu.

2-5.20141111093437.jpg

 

HÂLİD ŞEN - MEHMET AKİF SÜTÇÜ - merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.