İsrail, Mavi Marmara Baskını'nda da böyle yapmış

İsrail, Mavi Marmara Baskını'nda da böyle yapmış


İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun yabancı basın mensupları için verdiği resepsiyona davet edilen El Cezire'nin bayan muhabirinin yapılan aramalarda sutyenini çıkarması istenmesi Mavi Marmara Gemisi'nde gözaltına alınan aktivistlere yapılan k

 
Filistin'e insani yardım götürmek amacıyla yola çıkan ve İsrail askerlerinin geçen yıl 31 Mayıs'ta kanlı baskını sonucu 9 Türk'ün şehit olduğu Mavi Marmara Gemisi'nde yer alan gazeteci Mustafa Tatlısu, 15 dakika elle arandıktan sonra sutyeni çıkarılması istenen ve bunu reddeden El Cezire muhabiri Najvan Simri Diab'ı en iyi kendilerinin anlayabileceğini söyledi. 
Gazeteci Mustafa Tatlısu, Mavi Marmara Gemisi'ne baskından sonra Aşdot Limanı'na götürüldüklerini, İsrail askerlerinin cihazların yetersiz kalacağını düşünerek herkesi çırılçıplak soyup dakikalarca elle arama yaptığını belirtti. Tatlısu, "Erkekleri ve bayan aktivistleri çırılçıplak soyup sözde arama adı altında işkence yaptılar. Aramanın nasıl ve ne şekilde yapıldığını dile getirmeye dahi edebim müsaade etmemektedir. İsraillilerin ahlaksız arama istekleri güvenlik cihazlarının yetersiz kalmasından değil, tamamen işkence düşünceli, küçük düşürme eğilimli, hatta kamera kayıtlarına girdirilen bozuk ruh anlayışından kaynaklanan bir düşünceden ibaret. Gözaltında tutulduğumuz yerde duş ve tuvalet ihtiyaçlarını bile güvenlik kameraları ile kayıt ettiler. Allahtan ki Sayın Başbakan ve Sayın Dışişleri Bakanı'nın sert çıkışlarından çekindiler de insanlık dışı muameleye üç günde son verdiler. Değilse bizim gördüğümüz İsrailliler her türlü işkenceyi insanlık dışı davranışları günlerce aylarca devam ettirirdi" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.