İsraf anlayışına son vereceğiz

İsraf anlayışına  son vereceğiz
Saadet Partisi Selçuklu Belediye Başkan Adayı Kenan Özcan Sınavsız personel almayacağız. Mülakat gibi oturumlar olmayacak. Hileli yollara başvurmayacağız, insanların bilgisine göre alım yapacağız. Reklam ve israf belediyeciliğine son vereceğiz” dedi

Saadet Partisi Selçuklu Belediye Başkan Adayı Kenan Özcan, Parti İlçe Başkan Vekili Ali Bahçeli, Selçuklu Meclis Üyesi Adayı İbrahim Ceylan, İlçe Tanıtma Başkanı Zekeriya Çakır, Merhaba Gazetesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak hazır bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sarıkulak Özcan ve beraberindeki heyete teşekkür etti. Ziyaret sonrası Saadet Partisi Selçuklu Belediye Başkan Adayı Kenan Özcan, Merhaba Gazetesi Haber Müdürü Hâlid Şen’in sorularını yanıtladı. ‘Yaşanabilir Selçuklu’,‘Üreten Selçuklu’, ve ‘Selçuklu’da Spor’ ana başlıkları altında projeler hazırladıklarını söyleyen Özcan, projelerini açıkladı.

 

**Kendinizi tanıtabilir misiniz?

1977’de Konya’da doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi Konya’da tamamladım. Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Tarım Makinaları Bölümü mezunuyum. 10 yıllık bir özel sektör tecrübesinin ardından Allah nasip etti kendi işyerimizi kurduk. Hayvancılık ekipmanları ağırlıklı, tarım makinaları imalatı yapmaktayız. Bu dönemde teşkilatımız, şerefli bir görevi bizlere tevdi ettiler. Biz de bu bayrağı teşkilatımız ile birlikte taşımaya çalışacağız.

 

 

EMLAK VERGİSİNDE İNDİRİM SÖZÜ

 

**Projelerinizden bahsedebilir misiniz?

3 Ana başlık altında projelerimiz var. 1.’si ‘Yaşanabilir Selçuklu’, 2.’si ‘Üreten Selçuklu’, 3.’sü ise ‘Selçuklu’da Spor’. Yaşanabilir Selçuklu’da alt başlıklarımız; emlak vergileri biliyorsunuz ki, yüzde 400-500 dolaylarında arttırıldı. Bu keyfi bir uygulama idi. 70 lira emlak vergisi ödeyen vatandaş, 400-500 lira ödemeye başladı. Biz bununla ilgili yüzde 25 -50 indirim taahhüt ediyoruz. İkinci olarak dar gelirli vatandaşlarımıza ucuz konut ve ödeme kolaylığı olan konutlar yapacağız. Bunu yaparken 3-4 katı geçmeyen, bizim eski mahalle kültürünün canlanacağı bir şekilde olacak. Yaşanabilir bir Selçuklu’da, biz belediyenin kendi yapabileceği işleri, örneğin kanalizasyon kazısı mı olacak, kendimiz yapabiliyorsak, taşeron kullanmayacağız. Belediyenin araçları garajda yatıyor, fakat iş taşerona ihaleye veriliyor. O taşeron başka birine veriyor işi. 5 liraya mal olacak iş, 10 liraya mal oluyor. Selçuklu olarak bundan kaçınacağız.

 

İSRAF BELEDİYECİLİĞİNE SON VERECEĞİZ

Sınavsız personel almayacağız. Mülakat gibi oturumlar olmayacak. Hileli yollara başvurmayacağız, insanların bilgisine göre alım yapacağız. Reklam ve israf belediyeciliğine son vereceğiz. Bir baba akşam eve getirdiği ekmeği, duvara ‘Ben size ekmek getirdim’ diye yazmıyorsa, biz de belediyenin yaptığı işleri, vatandaşın gözüne sokarcasına, üstelik halkın parası ile reklam yapmayacağız.

Yaşanabilir Selçuklu için ‘Kerpiç köy’ projemiz var. Selçuklu’nun 2-3 bölgesinde bu yapılaşma projesini uygulayacağız. Hem daha sağlıklı, hem de nostaljinin yaşayacağı, her kesimin huzurla yaşayabileceği, yerleşim alanları oluşturacağız.

Şehir ormanı projemiz var. Biliyorsunuz Selçuklu’nun nüfusu 650 bin kişi. Göreve başlar başlamaz, 650 bin ağaç ekeceğiz. Ondan sonra da doğacak her çocuğa, o çocuğun ismini taşıyan bir ağaç ekeceğiz. Şu anda Selçuklu’da park ve bahçeler var ama buralar çay bahçesi mantığında yapılmış. Zaten nüfusa da yetmiyor. Kamelyalar doluyor. Aileler dip dibe rahatsız oluyorlar.

 

DİKEY MİMARİYE SON VERECEĞİZ.

Dikey mimariye son vereceğiz. 3-4 katlı, daha çok bahçesi olan, çocukların rahatça oynayabileceği alanlar oluşturacağız.

 

Modern, asansörlü otoparklar yapacağız. özellikle Selçuklu’nun şehir merkezine yakın bölgelerinde ciddi otopark sıkıntısı yaşıyoruz. O bölgede ben de oturuyorum. Bir yılda 3 bin TL trafik cezası ödüyorum, parktan dolayı. Kendi evimin önüne park yaptığım için. Yeni yerleşim yerlerinde de aynı sıkıntı var. Hantal, eski tip otopark anlayışını terk edip, daha az yer kaplayan, asansörlü otopark sistemine geçeceğiz. Bu asansörlerin imalatını da Konyalı sanayicilerimize yaptıracağız. vatandaşımız aracını park edeceğinde sokaktaki platforma aracını koyacak, düğmeye basacak, araba yerine ulaşacak, işi bitince bir düğme ile araba önüne gelecek.

Mahalle kültürünü canlandıracak etkinlikler yapacağız. alt komşu üst komşuyu bilmiyor. Belirli günlerde kaynaşmayı sağlamak için, arabaşı, kestane geceleri, yazın ise dondurma dağıtımı yapacağız. Halkımızın beraber konuşabileceği ortamları oluşturacağız.

 

SELÇUK ET / SELÇUK SÜT PROJESİ

**İşiniz gereği tarım ve hayvancılık sektörüne hakimsiniz. Bu konuda hangi projeleriniz var?

Üreten bir Selçuklu hayal ediyoruz. Kırsal alanlarda 41 köyümüz var. Bunlarla ilgili olarak, üretmeyi hedef alacağız. Modern kesimhaneler yapacağız. Bazı mahallelerimizde hayvancılıkla uğraşıyorlar fakat kazanamıyorlar. Bir kilo et, yemi kendileri yapıyorlarsa 30-32 liraya mal oluyor. Biz ne yapıyoruz? 68 ülkeden et ithal ediyoruz. 26 liradan et getiriyoruz. Bu eti de hükümetimiz 20 liraya iki zincir markete veriyor. Yüzde 40 yağlı, içinde ne olduğunu bilmediğimiz bir et. Biz üreticimizin para kazanmasını istiyoruz. Kesimhanelerimizde kesim yapacağız, parasını da nakit vereceğiz. Şimdi kesim yaptırıyorlar, kiloda altı lira zarar ediyorlar ve parasını 4 ayda alıyorlar. en az 4 noktada mağaza türü bir yer açacağız. Bu projemizin ismi ‘Selçuk et’. Bir de ‘Selçuk süt’ diye bir projemiz var. Sütte de durum aynı. Süt üreticisi de emeğinin karşılığını alamıyor. 2 liraya mal olan sütü fabrikalar 1.7’ye satıyor. Parasını da alamıyor üretici. Biz çig süt alımı yapıp, satış noktalarımızda vatandaşla buluşturacağız.

 

YAZILIM VE TEKNOLOJİ VADİSİ PROJESİ

Hayvancılıkta en büyük girdi yemdir. Avrupa’da üretici neden kazanıyor? Onlarda fabrika yemi az. İklimleri uygun, mera mantığı ile otlak alanlarda hayvanlar salınıyor. Ekstra yeme ihtiyaç olmuyor. Bizde bu yok. Biz de çok yıllık, az suya ihtiyacı olan, yem bitkilerini ekeceğiz. Mesela Sızma’da oranın toprağına uygun, suni meralar oluşturacağız. Yazılım ve teknoloji vadisi projemiz var. Konya’da Akınsoft gibi, güçlü bir yazılım firmamız var. Ama bunların sayısı artırmamız lazım. Sanayiyi bu yazılımları entegre etmemiz lazım. Sürücüsüz traktörler, mibzerler yapılmalı. Konya’ya bu tür hizmet veren firmaları Konya’ya çekecek bir vadi oluşturacağız.

 

YIL BOYU AÇIK FUAR

Anadolu Uluslar arası daimi fuar alanı düşünüyoruz. Şuan fuar alanımız var ama Konya’nın bir markası Tarım Fuarı, Mevlana Müzesi’ne yılda 50 bin kişi geliyor, Tarım Fuarına 5 günde 300 bin kişi geliyor. Bir şehir geliyor yani. Tüm şehir canlanıyor. Biz bu fuarı daimi fuar şeklinde düşünüyoruz. 1 yıl boyunca açık kalacak. Tüm sektörler buluşacak. Tarımcısı, makinacısı, mobilyacısı orada olacak. Alanında uzman ihracatçılar bulunacak. Adam havaalanından indikten sonra ürünleri canlı canlı görme fırsatı olacak. Büyükşehir ile entegre olarak yapılacak bir projemiz var. Misafir kart projesi ile Selçuklu’ya gelen misafirlere 3 gün boyunca ulaşım ücretsiz olacak.

 

SES GETİRECEK LUNAPARK PROJESİ

Basın medya mahallesi oluşturmak istiyoruz. Konya’da 17 gazete var. Basınımıza destek için bedavadan biraz pahalı mekanlar oluşturacağız. Faaliyetlerini sürdürmek için gerekli desteği vereceğiz. Gençlere yönelik kitap kafeler düşünüyoruz. Gençlerin yoğun olduğu yerlerde olacak. Doğa gezileri ile şehrimizi daha iyi tanıtmaya katkı sağlayacağız. Konya’da ciddi bir lunapark yok. Sıra dışı ekipmanların olduğu karmaşık oyunlu bir lunapark projemiz var. Dev bir akvaryum yapacağız. Çalışan kadınları da düşünüyoruz. Kreş ücretleri pahalı olduğu için 200-300 lira gibi cüzi rakamlarla hizmet verebilecek, kreşler açacağız. Bazı mahallelerde düğün salonu talepleri var. Bunları da yapacağız.

Yapacağımız işlerde akademisyenlerle işbirliği içinde olacağız. Spor konusunda özellikle, beden terbiyesi, başka yollara sapmayı engelleyecek, eski sporlarımızı canlandıracağız. At biniciliği, okçuluk, güreş dallarında projelerimiz var. mahalle takımlarından oluşan bir Selçuklu süper ligi oluşturmayı düşünüyoruz. Şu an belediyelerde daire müdürleri huzur hakkı adı altında maaşlarının üstüne ücretler alıyorlarmış, bu uygulama bizde kalkacak. Makam arabalarımızı satacağız. Çarşı-pazarda çok şikayet var. Zabıta’yı daha etkin çalıştıracağız. İhtiyaca cevap vermeyen Kamyon Garajı’na çözüm bulacağız. Şu an o bölge bir kangren haline gelmiş durumda.

 

 

İşte Kenan Özcan'ın vaatleri:

-Emlak vergilerinde indirim.

-Dikey yapılaşma duracak.

-Mahalle kültürüne destek verecek yapılar.

-Kerpiç köy projesi

-Taşeron anlayışı bitecek.

-İş ehline verilecek.

-İsrafa son verilecek.

-Şehir ormanı. Her çocuğa 1 ağaç.

-Asansörlü otoparklar.

-Selçuk et / Selçuk süt projesi

-Yazılım ve teknoloji vadisi.

-Yıl boyunca açık fuar alanı.

-Sıradışı lunapark-akvaryum projesi.

-Düşük ücretli kreşler.

-Gençler için spor çeşitliliği.

-Makam arabaları satılacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.