İspanyol Hükümeti, Seçim Komisyonu Kuran Katalan Lidere Dava Açıyor

İspanyol Hükümeti, Seçim Komisyonu Kuran Katalan Lidere Dava Açıyor

Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Artur Mas, İspanya merkez hükümetine meydan okumaya devam ediyor. 9 Kasım’da yapılacak referandum kararının Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından iptal edilmesine rağmen Mas, referandum için bir seçim komisyonu...

Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Artur Mas, İspanya merkez hükümetine meydan okumaya devam ediyor. 9 Kasım’da yapılacak referandum kararının Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından iptal edilmesine rağmen Mas, referandum için bir seçim komisyonu kurulmasını onayladı.

Bunun üzerine harekete geçen iktidardaki Halk Partisi (PP) ve Katalonya kolu PPC, bu kararı mahkemeye götüreceklerini ve Başkan Artur Mas’a dava açacaklarını açıkladı.PPC lideri Alicia Sanchez Camacho, Artur Mas’ın çıkışı olmayan bir yola girdiğini ve sadece zaman kazanmaya çalıştığını savundu.

Yasadışı ilan edilen referandum için hazırlık yapmaya devam edilemeyeceğini kaydeden Sanchez Camacho, “Mas, Katalanlara 9 Kasım’da yasadışı olduğu için referandumun yapılamayacağı gerçeğini söylemeli.” dedi.

İspanya AYM’si 29 Eylül’de Katalonya’daki bağımsızlık yanlısı referandumu geçici bir süreyle iptal etmişti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.