İspanya'da Ebola Virüsü Alarmı

İspanya'da Ebola Virüsü Alarmı

Afrika’da binlerce can alan Ebola salgını, kara kıtanın dışını da tehdit etmeye başladı. Geçtiğimiz aylarda Afrika’dan getirilen iki Ebola hastasına bakan ekipte yer alan hemşireye, Ebola virüsünün bulaştığı bildirildi.Carlos III...

Afrika’da binlerce can alan Ebola salgını, kara kıtanın dışını da tehdit etmeye başladı. Geçtiğimiz aylarda Afrika’dan getirilen iki Ebola hastasına bakan ekipte yer alan hemşireye, Ebola virüsünün bulaştığı bildirildi.

Carlos III Hastanesi’ne kaldırılan 44 yaşındaki hemşirenin, en son 25 Eylül’de Ebola hastasına baktıktan sonra tatile çıktığı ve 30 Eylül’de yüksek ateş şikâyetiyle hastaneye başvurduğu belirtildi.

Ağustos ayında Liberya’dan Miguel Pajares ve Eylül’de Sierre Leone’dan Manuel Garcia Viejo adlı misyonerler Ebola’ya yakalandıktan sonra tedavi için Madrid’e getirilmişti. Ancak her iki hasta da uzun süre dayanamamış ve hayatını kaybetmişti.

NASIL BULAŞTI?

İspanyol kamuoyu, karantinaya alınan hastalardan Ebola virüsünün nasıl olup da bir hemşireye bulaştığını merak ediyor. Sağlık Bakanı Ana Mato “sakin olma” çağrısı yapsa da İspanya ve dünya medyası bu olaya geniş yer ayırıyor.

Ebola üzerine tez hazırlayan bir grup hemşire “protokollere uyulmadığı” gerekçesiyle Hemşirelik Genel Konseyi’ne şikâyette bulunurken, Carlos III Hastanesi çalışanlarının olaydan büyük endişe duyduğu belirtildi.

Uzmanlar, Ebola hastalarına bakılırken güvenlik protokollerine uyulmadığı görüşünde. Ebola virüsü havadan bulaşmazken, hemşirenin hastaya ait bir objeye dokunmuş olabileceği tahmin ediliyor.

İspanya’nın en çok satan gazetesi El Pais, bugünkü başyazısında “hükümetin Ebola alarmına karşı dünkünden daha fazla ve net bilgi vererek cevap vermesi” gerektiğini yazdı.

Hastada ilk belirtilerin görülmeye başlamasından sonra neden evine gönderildiğini sorgulayan gazete, hemşirenin kaç kişiyle temas ettiğinin de göz ardı edildiğini ileri sürdü.

Şu ana kadar 5 ülkeden 10 Ebola hastası ülkesine geri götürülürken, sadece yaşı ilerlemiş olan İspanyol hastalar hayatını kaybetti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.