İspanya Ordusu'ndan Katalonya Yorumu

İspanya Ordusu'ndan Katalonya Yorumu

İspanya ordusu, Katalonya’daki ayrılıkçı girişimlerle ilgili alışılmışın dışında bir açıklama yaptı. Kara Kuvvetleri Komutanı Jaime Dominguez Buj, “Devlet zayıf olduğunda bu tip girişimler ortaya çıkar.” dedi. İspanya’nın,...

İspanya ordusu, Katalonya’daki ayrılıkçı girişimlerle ilgili alışılmışın dışında bir açıklama yaptı. Kara Kuvvetleri Komutanı Jaime Dominguez Buj, “Devlet zayıf olduğunda bu tip girişimler ortaya çıkar.” dedi.

İspanya’nın, merkezin zayıf olduğu 1898’de son kolonilerini kaybettiğini hatırlatan Dominguez Buj, ancak Katalan sorununun zor kullanılarak çözülemeyeceğini belirtti.

Kara Kuvvetleri Komutanı, Katalonya gibi ayrılıkçı sorunlarıyla başa çıkabilmek için devletin "tüm İspanyolların zihinlerini ve kalplerini kazanması" gerektiğini söyledi.

"YOLSUZLUK HABERLERİ BİZİ ÜZÜYOR"

Gündemle ilgili soruyu cevaplayan Jaime Dominguez Buj, “İspanya’ya üzülüyoruz, Katalonya’ya üzülüyoruz ve her gün basında gördüğümüz yolsuzluk haberleri bizi üzüyor.” şeklinde konuştu.

İspanyol komutan, Türk ordusu ,ile kıyaslamalarına ise “Biz hiçbir şeyin garantisi değiliz. Biz hükümet ve meclisin kanuna ve Anayasaya’ya uyulmasını sağlayan araçlarıyız.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Dominguez Buj’un beyanatını “uygunsuz” olarak niteleyen ana muhalefet partisi PSOE, “Savunma Bakanı Pedro Morenes, komutandan sözlerine açıklık getirmesini istemeli.” açıklamasını yaptı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.