İspanya Dışişleri Bakanı Margallo, Bağdat Ve Erbil’i Ziyaret Edecek

İspanya Dışişleri Bakanı Margallo, Bağdat Ve Erbil’i Ziyaret Edecek

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia Margallo’nun önümüzdeki haftalarda, IŞİD'e karşı mücadeleye verdiği desteği göstermek için Irak’ı ziyaret edeceği bildirildi.Bağdat'ta Başbakan Haydar al Abadi ile bir araya gelecek olan...

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia Margallo’nun önümüzdeki haftalarda, IŞİD'e karşı mücadeleye verdiği desteği göstermek için Irak’ı ziyaret edeceği bildirildi.

Bağdat'ta Başbakan Haydar al Abadi ile bir araya gelecek olan Bakan Margallo, daha sonra Kürdistan Özerk Bölgesi’nin başkenti Erbil’i ziyaret edecek.

IŞİD’e karşı mücadelede ABD’nin başını çektiği uluslararası koalisyonda yer alan İspanya’nın nasıl bir katkı yapacağı henüz netleşmiş değil.

Madrid yönetimi, savaşa asker göndermeye ve bombalamaya sıcak bakmazken, bunun dışında siyasi, ekonomik, insani ve askeri her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirtmişti.

İspanya, silah vermesi halinde bunu Kürdistan Özerk Yönetimi yetkililerine değil, Bağdat hükümetine teslim edeceğini ve Suriye’de kullanılamayacağını not düşmüştü.

Margallo’dan önce, 2004’te Irak’ı en son ziyaret eden İspanya Dışişleri Bakanı Ana Palacio olmuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.