‘İşler kötü gittiği   için aday oldum’

‘İşler kötü gittiği için aday oldum’

Seçim çalışmalarını Seydişehir’de sürdüren Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan Adayı Recep Konuk, Konya Şeker’de işlerin kötüye gittiğini iddia ederek, müdahil olmak zorunda kaldığını ifade etti

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan Adayı Recep Konuk, genel kurul öncesi seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Seydişehir ziyareti ile güne başlayan Recep Konuk, ziyaret ettiği her yerde üreticilerin yoğun ilgisi ile karşılandı. Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu’nu ziyaret eden Recep Konuk daha sonra Seydişehir Taşıyıcılar Kooperatifinde nakliyecilerle bir araya geldi. Seydişehir merkezdeki temaslarının ardından da sırasıyla Boyalı, Bostandere, Akçalar, Gevrekli, Tol mahallelerini ziyaret eden Recep Konuk, Konya Şeker’de işlerin kötüye gitmesi nedeniyle artık sürece müdahil olmak zorunda kaldığını ifade etti. Recep Konuk, “Benim kişilerle derdim yok, benim derdim iyi gitmeyen işlerle. Ben kurumu ileride zora sokacak işler değişsin diye aday oldum. Arkadaşlar kurumun işletmeleri çalıştırılamıyor. Ham yağ fabrikası geçtiğimiz yıl Tarım Krediye kiraya verildi. Bu sene sadece silolarını kiralayabildiler. Yem Fabrikası günlük bin 400 tonlardan 300-400 tonlara düştü. Bulgur, Meyve Suyu kapalı. Benim 24 bin büyükbaşla bıraktığım çiftliklerde neredeyse hayvan kalmadı. Her gün 40-50 kamyon mal sattığımız Panplast’tan günlük mal çıkışı 4 kamyona düştü. Çünkü üretmiyor. BETA kapatılıyor. Santraller düzgün çalıştırılmadığı için, beceriksizlik yüzünden 2 senede üretebileceğinden yaklaşık 5 milyon Megawatt daha az elektrik üretti. Torku markası hem itibar kaybediyor hem market raflarındaki yerini kaybetmeye başladı. Kurduğum devasa işletmeler, devasa marka gözümün önünde eriyorken, hırpalanıyorken ben nasıl sessiz kalabilirdim. Beni, bir faniye nasip olacak hemen hemen her makamı görmüş, kooperatifimize onlarca tesis kazandırmanın onurunu yaşamış beni 67 yaşında tekrar köy köy dolaştıran, dertlendiren, bin bir emekle yapılan tesisler ve bin bir emekle başardığımız işler için kaygılanmamdır” İfadelerini kullandı.

ÇALIŞANLAR İÇİN KONUT YAPACAĞIZ

Recep Konuk, geldikleri anda her kampüsün yakınında çalışanlara yönelik konut projeleri yapacaklarını söyledi. Konya Şeker’de yapılan zam konusuna da değinen Konuk, bu sene çalışanlara yönelik verilen zammın, asgari ücrette yapılan artış oranına bile ulaşmadığını belirterek, geldikleri anda bunları da düzelteceklerini, Konya Şeker ve iştiraklerinde kadrosuz, sendikasız hiçbir personelin kalmayacağını da sözlerine ekledi.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum