İslamofobi Ve Radikalleşmeye Karşı İslami Kuruluşlarla Birlikte Yeni Konsept

İslamofobi Ve Radikalleşmeye Karşı İslami Kuruluşlarla Birlikte Yeni Konsept

Almanya’da artan İslam düşmanlığı ve radikal Selefilik’in önüne geçmek ve mücadele etmek amacıyla Hamburg’da Sosyal İşler Bakanlığı öncülüğünde yeni bir konsept hazırlandı. Konsept, Hamburg İçişleri ve Eğitim Bakanlıkları...

Almanya’da artan İslam düşmanlığı ve radikal Selefilik’in önüne geçmek ve mücadele etmek amacıyla Hamburg’da Sosyal İşler Bakanlığı öncülüğünde yeni bir konsept hazırlandı. Konsept, Hamburg İçişleri ve Eğitim Bakanlıkları ile birlikte DİTİB, VIKZ, ŞURAveAlmanya Alevi Toplumu’yla tartışılarak ve konuşularak oluşturuldu. Hamburg Sosyal, Çalışma, Aile ve Uyum Bakanlığı Daire Müdürü Petra Lotzkat, “Dini radikalleşme ve İslam düşmanlığı ile mücadele konusunda alınacak önlemler konusunda uzman kişilerin yer alacağı danışmanlık ağı oluşturulacak. Bu sayede gençlere ve ailelerine seyyar danışmanlık hizmeti verilecek. Çocuk ve gençlerin bu tür tehlikelere daha bulaşmadan önlem alınması topluma kazandırılması ve kendine yer bulması amaçlanıyor.” dedi.

Radikalleşen gençlerin yeniden topluma kazandırılmasının çok zor olduğuna dikkat çeken Lotzkat, “Bu sosyal pedagog ve danışmanların yapacağı çok zor ve uzun süre gerektiren bir durum. Biz daha ziyade bu durumdaki ailelerle, öğretmenleriyle konuyu paylaşma, sorunların çözülmesi ve yardımcı olacak kurumlarla diyaloğa geçmede yardımcı olma görevini üstleniyoruz. Çocuk ve gençlerin savaş bölgesine gitmesinin önüne geçmek için aileleriyle birlikte mücadele ediyoruz” dedi.18 yaşın altındaki gençlerin ‘Çocukları Koruma Yasası‘ kapsamında ailesinin müsaadesi olmadan yurt dışına çıkmasının engellenebildiğini hatırlatan Lotzkat, bunun 18 yaş üstü olanlar için mümkün olmadığına dikkat çekti.

Bu arada Federal Adalet Bakanı Heiko Maas ise IŞİD’e karşı mücadele için daha sert kanun getirilmesine karşı çıktı. Tamamen eylemselliğe dayanan bir tavır içine girilmemesi uyarısında bulunan Maas, “Hukuk devletimizi budarsak radikallerin hedefini yerine getirmiş oluruz” dedi. Yurtdışına çıkmak isteyen radikallellere nasıl yaklaşılacağı ile ilgili yeterince imkanın bulunduğuna işaret eden bakan, “Eğer bu seyahatler terörist eylemleri planlama ve hazırlamaya yönelikse, bu suçlar zaten bugün de cezalandırılıyor” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.