İslami İlimler Fakültesi’nde mezuniyet heyecanı yaşandı
Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi 2021-2022 mezunlarını verdi. Mezuniyet heyecanı Sultan Alparslan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törenle yaşandı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda ilahi dinletisi de misafirlerle buluşturuldu. Derece ile mezun olan öğrencilere plaket takdimi yapılan programa SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, İslami İlimler Fakültesi hocaları, öğrenciler ve aileler katıldı. Fakülteden bu yıl 150 öğrencinin mezun olduğu da kaydedildi.
Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, “İslami İlimler Fakültelerinin milletimizin dini ve kültürel hayatının şekillenmesinde, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesinde çok önemli fonksiyonları bulunmaktadır” dedi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken ise mezun olan öğrencileri tebrik etti.
MEZUNİYET TÖRENLERİ HASAT MEVSİMİ GİBİDİR
Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nden mezun olmanın bir ayrıcalık olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, “Her bidayetin bir nihayeti vardır. Mezuniyet törenleri hasat mevsimi gibidir. 4 yıldır ekilen tohumlar bugün başağa durdu. Burada bir emek, bir alın teri var. Bu emeği takdir etmek, erdemliliktir. Öğrencilerimizin yetiştirilmesinde emeği geçen başta rektörlüğümüze, kıymetli velilerimize, hocalarımıza ve çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu sebeple SÜ İslami İlimler fakültesinden mezun olmak bir ayrıcalıktır. Bugün mezun ettiğimiz öğrencilerimiz meslek hayatlarında bu farklılığı daha iyi anlayacaklardır. Şu anda İslami İlimler Fakültemiz uluslararası bir hüviyet kazanma yolundadır. Fakültemizde; Kosova, İran, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Suriye, Afganistan, Çin Tayvan, Kamerun, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Batı Trakya ve Irak’tan misafir öğrencilerimiz eğitim görmektedir” ifadelerini kullandı.
İLAHİYAT MESLEĞİ KUTSAL BİR MESLEKTİR
Konuşmasının devamında İlahiyat ve İslami İlimler alanının önemine de değinen Altıntaş, şunları kaydetti: “İlahiyat mesleği, kutsal bir meslektir. Sizler, peygamberlerin varislerisiniz. İslami İlimler Fakültesi diplomasını almanız, sorumluluğunuzu bir kat daha artırmıştır. Sizler sahih dini bilgiyi insanımıza ulaştıracaksınız. Sizlerin hizmet alanı, sadece 800 bin kilometre kare vatan toprağı değil, küresel ölçekte bütün bir yeryüzüdür. İlk emri “Oku” olan bir dinin mensupları olarak, ilim ve irfan meşalesini doğru bir şekilde ulaştıracaksınız. İslami İlimler kimliğini taşıyan herkes, her yönüyle örnek alınması gereken bir şahsiyettir. Sizler, oturmanızdan kalkmanıza, giyiminizden kuşamınıza, yemenizden içmenize, tüm insani ilişkilerinizde toplum için aranan ve kendisine benzemeye çalışılan model kişiler olmalısınız.”
EYYÜB KARAKUZU
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.