İslâm ülkelerinden İsveç'e tepki

İslâm ülkelerinden İsveç'e tepki

İslam ülkeleri ve uluslararası İslami kuruluşlar, Kur'an-ı Kerim'i hedef alan saldırılara izin vermesi sebebiyle İsveç'e tepki gösteriyor.

İsveç'in başkenti Stockholm'de 28 Haziran'da Kur'an-ı Kerim yakan Irak asıllı Salwan Momika'nın 20 Temmuz'da da polis koruması altında Irak'ın İsveç'teki büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakması, İslâm dünyasından İsveç'e yönelik tepkilerin artmasına yol açtı.

İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik saygısızlığa karşı Türkiye sert tepki gösteren ilk ülkelerden oldu.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'i hedef alan aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, saldırının ardından Irak, Suudi Arabistan ve Mısırlı mevkidaşları ve Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ile telefonda görüştü.

Görüşmelerde, İsveç'in başkenti Stockholm'deki Irak Büyükelçiliğinin önünde Kur’an-ı Kerim’e yönelik gerçekleştirilen saldırı çerçevesinde Avrupa’da her geçen gün artmakta olan İslâm karşıtlığı ve İslâm dinine yönelik nefret suçlarına ilişkin İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) harekete geçirilmesi ve alınacak ortak tedbirler ele alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum