İslam Çiçek'in "Tutanağa Ne Geçireceğimi Paşa Gönlüm Bilir" Sözleri Meclis'te

İslam Çiçek'in "Tutanağa Ne Geçireceğimi Paşa Gönlüm Bilir" Sözleri Meclis'te

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Bakan çocuklarının da adlarının karıştığı 17 Aralık...

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Bakan çocuklarının da adlarının karıştığı 17 Aralık rüşvet operasyonunda görev aldığı iddia edilen ve Selam Tevhid operasyonunun hazırlığını yapan polislerin yargılanması sırasında TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi sıfatı ile 'Adil Yargılanma' yapılıp yapılmadığını ve gözaltındaki polislerin gözaltı koşullarının Uluslararası Sözleşmelere, T.C. Anayasası’na ve Türk Ceza Kanunu’na uygun olup olmadığını denetlemek için girişimlerde bulunduğunu dile getiren Tanal, bu girişimleri neticesinde gözaltı koşullarının ve sürelerinin, yargılama sırasında tutulan tutanakların yasalara aykırılık teşkil ettiğinin tespit edildiğini söyledi.

Bu tespitler doğrultusunda yargılama sürecinde yaşanan hukuksuzlukları yazılı soru önergesi ile Meclise taşıdığını belirten Tanal, özellikle Hakim İslam Çiçek'in yargılanan polislerin avukatlarının savunmalarını tutanaklara geçirmeyerek "Tutanağa ne geçireceğimi paşa gönlüm bilir" sözlerini hangi yasal gerekçe ile sarf ettiğini sordu.

Tanal, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a şu soruları yöneltti:

- 17 ve 25 Aralık 2013 tarihinde yapılan operasyonlarda görev aldığı iddia edilen polislerin duruşması sırasında, duruşma Hakimi İslam Çiçek’in; şüpheli polislerin Avukatlarının savunmalarının tamamını veya bir kısmını tutanaklara geçirmediği iddiaları doğru mudur? Bu iddialar doğru ise Hakim İslam Çiçek Avukatların savunmalarını hangi yasal gerekçe ile tutanak altına almaktan kaçınmıştır?

- Hakim İslam Çiçek’in duruşmaya ara verdiği sırada avukatların dışarı çıkması ile duruşma salonunun kapısını kilitlettirdiği ve içeride hiçbir avukat yokken duruşma tutanağını yazdırdığı iddiaları doğru mudur?

- Hakim İslam Çiçek’in duruşma sırasında savunmalarının tutanağa geçmemesi nedeni ile itiraz eden avukatlara 'Tutanağa ne geçireceğimi paşa gönlüm bilir' dediği iddiaları doğru mudur? Bu iddialar doğru ise Hakimlerin avukatların sözlü beyanlarını tutanağa geçirmeme ya da istediği şekilde yazdırma yetkileri bulunmakta mıdır? Bu yetkiyi hangi yasal dayanaktan almaktadırlar? Herhangi bir yasa bu yetkiyi vermiyorsa Hakim İslam Çiçek’e bu yetki kimler tarafından verilmiştir?

- Yukarıda sayılan iddialar doğru ise yasaya açıkça aykırı hareket eden Hakim İslam Çiçek hakkında Bakanlığınızca herhangi bir soruşturma başlatılması planlanmakta mıdır? Bu konuda Bakanlığınızca başkaca bir işlem yapılması planlanmakta mıdır? Bu işlem nedir? CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.