İslam birliği idealini savunan lider: Necmettin Erbakan

İslam birliği idealini savunan lider: Necmettin Erbakan

Milli Görüş hareketinin kurucu lideri ve Türk siyasetinin "Hocası" merhum başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın vefatının üzerinden 11 yıl geçti.

Milli Görüş hareketinin kurucu lideri ve Türk siyasetinin "Hocası" merhum başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın vefatının üzerinden 11 yıl geçti. Siyasi hayatı boyunca, dünya Müslümanlarını bir araya getirmek için yoğun bir çaba ortaya koyan Necmettin Erbakan, İslam aleminin siyasi, teknolojik, kültürel ve para birliği idealini savundu. Fikir babası olduğu D-8 oluşumuyla Türk ve Müslüman alemine "kurtuluş reçetesi" sunan Erbakan, dünya üzerindeki yaklaşık bir buçuk milyar Müslümanı tek çatı altında toplamayı hedefledi. Vefatının 11 yılında Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam ve Konya Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Özkafa Erbakan Hocayı anlattı.

adsiz-005.jpg

MİLLİ FİKİRLER, FİİLE DÖNÜŞTÜ

Erbakan’ın "Yaşanabilir bir Türkiye", "Yeniden büyük Türkiye" ve "Yeni bir dünya" idealleriyle Türk siyasetine yeni bir anlayış getirdiğini dile vurgulayan Konya Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Özkafa, “Rahmetli Erbakan Hocamız hepimizin sildiği İslam alemine izler bırakmış Milli Görüş’ün fikirlerini açıklamış, bu fikirleri de büyük ölçüde fiiliyata geçirmiştir. Erbakan Hocamız Yaşanabilir bir Türkiye", "Yeniden büyük Türkiye" ve "Yeni bir dünya" idealleriyle Türk siyasetine yeni bir anlayış getirmiştir. Erbakan, siyasi hayatı boyunca Türkiye öncülüğünde adil bir dünyanın kurulacağına inanarak çalıştı. Bu ideallerin taşıdığı anlamlar gereği muazzam çalışmalar ortaya koymuştur. Siyasi hayatı boyunca bu ideal doğrultusunda adımlar attı tarımda sanayide ekonomide atmış olduğu adımlar attı.

adsiz-006.jpg

Ağır sanayi hamlesi ile ülkemizde müthiş bir kalkınma sağlayarak cumhuriyet tarihinin en büyük zammını açıkladı. Yaşanabilir bir Türkiye için ideallarini gerçekleştirdi. Hemen akabinde yeni bir dünya idealleri doğrultusunda  D-8 organizasyonun kurulması, yeni, adil dünya idealinin ete kemiğe bürünmüş halidir.  Hocamız koalisyon hükümetiyle 6 ay kadar hükümetle yer aldı. Ağır sanayi hamleleri, D-8’in kurulması gibi pek çok işi, 5 yılda yapılamayacak kadar büyük yatırımı bu kısacık süre içerisinde gerçekleştirmiştir. Hocamızın davasının savunucuları olarak, bizler de aynı yolun yolcularıyız.  Erbakan Hocamız da tarihe adını altın harflerle yazmış bir liderdir. Hocamız, kabiliyetli bir insan olarak yaratılmış, büyük alimlerin terbiyesinden geçmiş ve bu hizmet kervanının başına geçmiştir. İnsanların gözleriyle görebilecekleri, elleriyle tutabilecekleri şeyler ortaya koymuştur. Bu vesile ile rahmetli Erbakan hocamızı rahmetle anıyorum Allah kendisinden razı olsun” ifadelerine yer verdi.

ERBAKAN HOCAMIZ VAZİFESİNİ HAKKIYLA YAPTI VE GİTTİ

Siyasete atıldığı ilk günden itibaren Necmettin Erbakan’ın Konya’ya ayrı bir önem verdiğini vurgulayan Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, “Erbakan hocamız; Konyalı olmamasına rağmen, bağımsız adaylığı da dâhil olmak üzere her seçimde Konya'dan aday olmuş ve Konya Milletvekili olarak mecliste bulunmuş, Başbakan Yardımcılığı ve Başbakanlık yapmıştır. ‘O, bir çiçekle bahar mı gelir diyenlere bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar’ diyerek Şehrimiz Konya’dan hareketini başlatmıştır.

adsiz-008.jpg

Bu sebeple Konya'nın hocamız da ayrı bir yeri vardı. Erbakan Hoca bütün mücadelesini ve siyasetini üç aşamalı bir hedef üzerine inşa etmiştir. Birinci hedef ‘Yaşanabilir Bir Türkiye’. İkinci hedef ‘Yaşanabilir bir Türkiye’nin oluşturulması üzerine doğacak ‘Yeniden Büyük Türkiye’; Üçüncü hedef ise ‘Adalet üzerine inşa edilmiş Yeni Bir Dünya’yı kurmaktı. Erbakan hocamız bu idealleri bir kitap şeklinde yazmak yerine siyasi yaşamına ve hayatına tatbik ederek uygulayarak göstermiştir. Uygulamaya koymuş olduğu kararlar,  ülkemizin hem ekonomik hem ahlaki olarak nasıl kalkınacağını göstermiştir.  Son nefesine kadar ülkesi, milleti, İslam âlemi hatta bütün insanlığın saadeti için uğraştı. 

adsiz-010.jpg

Birçok engelle karşılaştı. Ama o yine de yolundan dönmedi. Azminden gayretinden hiçbirşey eksiltmedi.  Erbakan hocamız her fırsatta Siyonizmin planları olan Haim Nahum Doktrinini, BOP projelerini anlattı, bu oyunlar ve planlara karşı ancak ahlaki kalkınma ve ekonomik kalkınmanın sağlandığı takdirde karşı koyabileceğimizi anlattı. Erbakan Hocamız hayatı boyunca, sanayileşmenin kalkınmanın, Anadolu’yu fabrikalarla donatmanın mücadelesini verdi.  Milleti borca, bankaya mahkûm eden faizci politikalara karşı çıktı. İslam Coğrafyası, mazlum ve mağdurlar, ülkemiz, fikrini kabul etmiş etmemiş herkes, hatta onunla ömrü boyunca mücadele edenler bile şahittir ki Erbakan hocamız vazifesini hakkıyla yaptı ve bu dünyadan göçtü. Tüm bunlarla beraber Erbakan hocamız arkasında Milli Görüş davası gibi büyük bir miras bıraktı. Saadet Partisi gibi temeli sağlam, kökü derinlerde olan bir partiyi bizlere emanet etti. Saadet partisi olarak hocamızın idealleri doğrultusunda yaşanabilir bir Türkiye", "Yeniden büyük Türkiye" ve "Yeni bir dünya için çalışmaya devam edeceğiz Allah Erbakan hocamıza rahmet etsin, Mekânı cennet olsun” diye konuştu  

SAİT ÇELİK 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.