İslahiye'de Üzüm Hasadı Başladı

İslahiye'de Üzüm Hasadı Başladı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde 50 bin dekar arazide üretimi yapılan 'Antep karası', 'hatun parmağı', 'kardinal' ve çekirdeksiz sofralık 'sultani' cinsi üzümlerin hasadı başladı.    Sabah erken saatlerde başlayan hasatta...

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde 50 bin dekar arazide üretimi yapılan 'Antep karası', 'hatun parmağı', 'kardinal' ve çekirdeksiz sofralık 'sultani' cinsi üzümlerin hasadı başladı.

    Sabah erken saatlerde başlayan hasatta kadınlar üzümleri keserken, erkekler kasalara doldurulan üzümleri kamyonetlere taşıyor. Yaklaşık 40 dereceye varan sıcağın altında çalışan işçilerin topladıkları üzümler, tüccarlar vasıtasıyla yurdun dört bir yanına gönderiliyor.

    Geçen yıllara göre üzüm hasadının düştüğünü belirten çiftçiler, bölgede yaklaşık 50 bin dekar alanda bağcılık yapıldığını ve rekoltenin geçen yıla oranla düştüğünü kaydetti. Bunun sebebi olarak da 30 Mart tarihindeki şiddetli rüzgarın asmaları yaktığını söyledi.

    Türkiye'de tüketici tarafından bilinen bir lezzete sahip üzümü, iç piyasanın haricinde 10'a yakın ülkeye ihraç eden İslahiye'de Birçok aile geçimini buradan sağlıyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.