İşkur, İşe Yerleştirmede Kura Yerine Mülakatı Uygulamaya Koydu

İşkur, İşe Yerleştirmede Kura Yerine Mülakatı Uygulamaya Koydu

Zonguldak'ta 300 kişilik geçici iş için bin 907 işsiz başvurdu. Çalışma ve İş Kurumu(İŞKUR), sıfır gelirli mağdur aileleri işe yerleştirmek amacıyla kura çekilişi yerine mülakat sistemini uygulamaya koydu. İl genelinde yapılan geçici...

Zonguldak'ta 300 kişilik geçici iş için bin 907 işsiz başvurdu. Çalışma ve İş Kurumu(İŞKUR), sıfır gelirli mağdur aileleri işe yerleştirmek amacıyla kura çekilişi yerine mülakat sistemini uygulamaya koydu.

İl genelinde yapılan geçici iş (9 ay) alımlarına yönelik açıklamada bulunan Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Gönül Demirsu, ilçelerde kurayla belirledikleri geçici iş için il merkezinde mülakat yöntemini uyguladıklarını belirtti. İşsiz ve mağdur olan vatandaşların sürekli kurumlarına gelmesi ve onları yakından takip etmelerinden dolayı sıfır gelirli mağdur aile hassasiyetine binaen mülakat yöntemini uyguladıklarını kaydetti.

Demirsu, il genelinde devam eden toplum yararına geçici istihdam projesi hakkında şu bilgiyi verdi: "İşsizliğin yoğun olduğu yerlerde toplum yararına düzenlenen programlarla özellikle iş bulamayan işsizlerin iş piyasasına uyumlarının sağlanması ve geçici gelir desteği sağlanması amaçlanıyor. 2014 yılında ilimiz geneli için 500 kişilik bir kontenjan ayrılmış durumda. Bunlardan 300'ünü okullarda, diğer 200 kişiyi de kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerde istihdam edeceğiz. Bugün merkeze bağlı okullarda çalıştırılacak toplam 59 kişiyle ilgili 3 gündür süren mülakatlarımız tamamlanmış olacak. Mülakatta esas aldığımız kriterler; sıfır gelirli olması, kirada oturması, ayrıca çocuk sayısı ve çocukların öğrenim durumlarıdır. Sadece okullara alınacak 300 kişilik geçici iş için 1907 kişi başvurmuş durumda. İlçelerde kura usulüyle alımlar tamamlandı, il merkezimizde ise mülakatların bitmesiyle listelerimiz hazır olacak."

Zonguldak'ta ortalama işsiz sayısının 20 bin civarında olduğunu hatırlatan Demirsu, 'il merkezinde neden mülakat yapıldığı' sorusuna şu cevabı verdi: "Burası İşkur Müdürlüğü olduğu için her gün bize zor durumda olan mağdur insanlar geliyor. Biz bunları tanıyoruz. Çeşitli kurumlardan yardım alan ve çok mağdur olan belirli kişilerimiz var. Bunları gözlemliyoruz ve birlikte yaşıyoruz bu sıkıntılarını. Kura çektiğimiz zaman bazen geliri olanlar veya eşi çalışıp ikinci gelir elde etmek isteyenlere de kura çıkıyor. Biz burada sıfır geliri olanları düşündüğümüz için bu yıl merkez ilçede sayın valimizin de olurlarıyla mülakat yapmayı planladık." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.