İskilip Myo'da Yeni Bölüm Törenle Açıldı

İskilip Myo'da Yeni Bölüm Törenle Açıldı

Hitit Üniversitesi İskilip Meslek Yüksekokulu (MYO) bünyesinde geçtiğimiz yıllarda açılan Kuyumculuk ve Takı Tasarım Bölümü’nün eğitim-öğretim sezonu açılışı yapıldı. Eğitim-öğretim sezonu açılışına Hitit Üniversitesi Rektörü...

Hitit Üniversitesi İskilip Meslek Yüksekokulu (MYO) bünyesinde geçtiğimiz yıllarda açılan Kuyumculuk ve Takı Tasarım Bölümü’nün eğitim-öğretim sezonu açılışı yapıldı.

Eğitim-öğretim sezonu açılışına Hitit Üniversitesi Rektörü Reha Metin Alkan, İskilip Kaymakamı Şuayip Gürsoy, Belediye Başkanı Recep Çatma, İskilip Meslek Yüksekokulu Müdürü Muammer Cengil, Ahlatçı Kuyumculuk kurucusu iş adamı Ahmet Ahlatçı, eski Çorum Milletvekili Adnan Türkoğlu, kurum Amirleri, MYO öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

İlk ders öncesi konuşan İskilip MYO Müdürü Doç Dr. Muammer Cengil, yeni eğitim-öğretim sezonunun hayırlı olmasını diledi. Kuyumculuk ve Takı Tasarım Bölümü’nün bu yıl ilk kez öğrenci aldığını hatırlatan Cengil, "Kuyumculuk ve Takı Tasarım Bölümümüz istihdam garantili olarak açıldı. Bu yıl bu bölümümüzün kontenjanı yüzde yüz tercih edilen bölüm oldu." dedi.

KAYMAKAM GÜRSOY: İSKİLİP MYO EN İYİLERİNDEN

İskilip Kaymakamı Şuayip Gürsoy, İskilip Meslek Yüksekokulu’nun birçok MYO'dan daha iyi durumda olduğunu söyledi. Gürsoy, Belediye Meclisi tarafından MYO’ya yeni bina için tahsis edilen bölge için de en kısa sürede çalışmalara başlayacaklarını belirtti.

İskilip MYO’nun kurulduğu günden bu yana yükselişini görmenin İskilip adına sevindirici olduğunu kaydeden Gürsoy, "Belediye Başkanı ve meclisin İskilip’e jestine MYO’muz da başarılarıyla cevap verecektir. Öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim görmelerini istiyoruz. Bölümlerimiz güzel. Yörenin ihtiyaçlarına uygun bölümlerimiz var. Türkiye’de az sayıda ve bu nedenle de değerli olan bölümlere sahibiz. İskilip MYO’nun bu günlere gelmesinde büyük katkısı olan Sayın Rektörümüz Prof.Dr. Reha Metin Alkan’a çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

BAŞKAN ÇATMA: MYO’YA 4 KATLI BİNA YAPACAĞIZ

İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma, Belediye Meclisi’nin kararıyla İskilip Meslek Yüksekokulu’na yer tahsis edildiğini açıkladı. Yapılan yer tahsisiyle birlikte yeni bir döneme girileceğini söyleyen Çatma, "Bölgeye 4 katlı bir bina yağacağız. Bu bina sayesinde İskilip’te bin beşyüz civarında öğrenci eğitim görebilecek." dedi.

REKTÖR ALKAN: AÇILMASINI AHLATÇI İSTEDİ

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Kuyumculuk ve Takı Tasarım Bölümü’nün iş adamı Ahmet Ahlatçı’nın tavsiye ve girişimleriyle açıldığını söyledi.

Bölümün istihdam garantili olduğunu söyleyen Rektör Alkan, Ahmet Ahlatçı’nın Çorum sevdalısı bir iş adamı olduğunu belirterek Çorum’da önemli bir iş alanını oluşturduğunu kaydetti.

Göreve ilk geldiği günlerde istihdam garantili bölümler için iş adamlarından destek istediklerini hatırlatan Alkan, bu isteğe Ahmet Ahlatçı’nın karşılık verdiğini ve istediği bölümlerden birinin de Kuyumculuk ve Takı Tasarım Bölümü olduğunu belirtti. Alkan, bu bölümün açılabileceği en uygun ilçenin ise İskilip olduğunu gördüklerini ve bölümü buraya açtıklarını ifade etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.