İskenderun'da Esnaf Ahi Bayramı'nı Kutluyor

İskenderun'da Esnaf Ahi Bayramı'nı Kutluyor

Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) İkinci Başkanı ve İskenderun Esnaf Odaları Başkanı Uğur Fırat, Ahilik (Esnaf) kültürünü yaşatmak için birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiklerini söyledi.Başkan Uğur Fırat, yaptığı...

Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) İkinci Başkanı ve İskenderun Esnaf Odaları Başkanı Uğur Fırat, Ahilik (Esnaf) kültürünü yaşatmak için birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiklerini söyledi.

Başkan Uğur Fırat, yaptığı açıklamasında, ahi olmanın herkese nasip olmayacağını, ahilik kültüründe bunun dürüst, namuslu, ekmeği yenen, suyu içilen insanlara layık görüldüğünü belirtti. Fırat, 24 Eylül’de Antakya’da Ahilik Bayramı düzenleneceğini, bir gün sonra yani 25 Eylül Perşembe günü de İskenderun’da düzenleneceğini söyledi.

HESOB Başkanı A. Kadir Teksöz ile protokol ziyaretleri yapılacağını belirten Başkan Fırat, “İskenderun’da Kaymakamımız H.Hasan Özyiğit, Belediye Başkanımız Seyfi Dingil ve ardından Emniyet Müdürümüz Cengiz Başar’ı ziyaret ederek, ahi kaftanlarını giydireceğiz. Bu yıl İskenderun Esnaf Odaları olarak üç tane meslek kurulu içerisinden ahi seçildi. Bunlardan biri Kuyumcular Odası, biri Berberler Odası ve diğeri de Elektronikçiler Odası'ndan ahiler seçildi. Ahi bayramı etkinliğimiz Akşam 17.00’de şehir merkezinden mehteran eşliğinde anıt alanına kadar hep birlikte yürüyeceğiz. Etkinliğimize katılan halkımıza anıt alanında ahi pilavı dağılacak ve bu üç meslekten kardeşimize de ahi kaftanı giydirilecek. İskenderun sahilinde düzenlenecek olar tüm halkımızı bu anlamlı bayram etkinliğimize bekliyoruz. Ahi bayramı etkinliğimizde ayrıca katılımcılarımıza ve bu etkinliğimize destek veren kurum ve kuruluş temsilcilerimize de plaket ve çeşitli ödüller dağıtılacaktır.” şeklinde açıklama yaptı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.