İşitme engellilerden 'Şanlı bayrak' sergisi

İşitme engellilerden 'Şanlı bayrak' sergisi

Özel Üstün Değişim İşitme Engelliler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yıldönümü münasebetiyle kurum öğretmenleri ve işitme engelli öğrenciler tarafından hazırlanan eserlerin yer aldığı bir sergi açılışı gerçekleştird

Özel Üstün Değişim İşitme Engelliler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yıldönümü münasebetiyle kurum öğretmenleri ve işitme engelli öğrenciler tarafından hazırlanan eserlerin yer aldığı bir sergi açılışı gerçekleştirdi. Kule Site AVM'de açılan "Şanlı bayrağımız" isimli sergi, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Sergi ile ilgili bilgiler veren Özel Üstün Değişim İşitme Engelliler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Şirket Müdürü Ali Arnas, tarih yazmanın tarih yapmak kadar mühim bir mesele olduğunu ifade etti. "Yazan yapana sadık kalmazsa, değişmeyen hakikat insanlığı şaşırtacak mahiyet alır" diyen Arnas, Türk milletinin maddi yokluklara rağmen, yedi düvele savaşarak istiklalini kazandığını ve Türk milletinin yenilmezliğini cihana gösterdiğini dile getirdi. Binlerce yıllık Türk tarihinin bunun gibi pek çok örneklerle dolu olduğunu hatırlatan Arnas, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çünkü ezelden beridir hür doğmuş, hür yaşamış, bendini çiğneyip aşan sel misali esareti kabul etmemiş ve Türk milletinin önünde kimse duramamıştır.

Batının çelik zırhlı duvarlarına iman dolu göğsünü germiş, toprağın her zerresi şühedanın kanı ile şereflenmiştir. Türk istiklal harbini anlatan pek çok şiir içerisinde, Mehmet Akif'in 'Kahraman ırkına' yazdığı şiir bunu en iyi anlatan şiir olmuştur. Çünkü istiklali hak eden hakka tapan Türk milletidir. Türk milleti bastığı yeri unutmadığı, atasını incitmediği takdirde Cenab-ı Hak mabedine namahrem elini değdirmeyecek ezanları susmayacak bayrağı incitmeyecektir. Tarihi yapanları yok sayıp, garbın afakına teslim olanlar, yeniden İstiklal Marşı yazdırmaya razılar demektir.  Allah, (c.c) bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın. Aziz şehitlerimizi ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnet duygularımızla anıyor, hepsine Allah'tan rahmet diliyoruz. Suriye'de, Kuzey Irak'ta mücadele eden kahraman evlatlarımıza Cenab-ı Allah'tan yardım etmesini niyaz ederiz."

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.