İşitme engelli “altın” kızlar

İşitme engelli “altın” kızlar

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Konya Şubesi'nin işitme engelli 3 sporcusu Türkiye şampiyonu olarak haklı bir gururun sahibi olarak Dünya şampiyonasında Ay Yıldızlı formayı giyecekler

TSYD Konya şubesi Tekvandocuları Türkiye’nin yüz akı olamaya devam ediyor. İşitme engelliler Türkiye şampiyonası ve Milli takım seçmelerinde birinci ve ikinci olan üç sporcu Dünya şampiyonasında Milli formayı giymeyi hak kazandı. Ankara’da, 19-20 Mart 2016 Tarihleri arasında yapılan İşitme Engelliler Türkiye Tekvando Şampiyonası ve Milli takım seçmelerinde TSYD Konya şubesi işitme engelli bayan Tekvando takımı Türkiye birincisi oldu.

 Bireysel müsabakalarda ise, 57 kiloda Selma Canlı ve +67 kiloda Selver Şeker Türkiye Şampiyonu, 67 kiloda Gülçin Şeker Türkiye 2. olma başarısını gösterdi. Müsabakalarda,   TSYD’li 2013’de Olimpiyat ve 2015’deAvrupa Şampiyonu olan sporcu Selver Şeker ayrıca en centilmen sporcusu seçildi.

TSYD Konya şubesi Tekvandocuları Selma Canlı, Selver şeker ve Gülçin Şeker  Temmuz 2016’da Samsun da düzenlenecek olan Dünya İşitme engelliler Tekvando Şampiyonasında Milli formayı giyerek Türkiye’yi temsil edecekler.

Ankara’da çok iyi yarışmalar çıkarttıklarını söyleyen antrenörler Hüseylin Toprak ve Mehmet Gökhan Ergün, takım birinciliği ile birlikte iki sporcunun birinci ve bir sporcunun da ikinci olmasıyla TSYD’nin ismini Türkiye’ye duyurduklarını açıklayarak TSYD Konya şubesi yönetimine, verdikleri destekten dolayı teşekkür ettiler.

TSYD Konya şube Başkanı Recep Çınar ise, TSYD’nin Tekvando’da yükselişinin devam ettiğini belirtti ve “işitme engellilerde hedefimiz artık yurt içi başarılar değil;yurt dışı başarılar olacak.. Samsun’da yapılacak Dünya şampiyonasında 3 sporcumuzun da Milli formayı başarıyla giyerek şampiyon olacaklarına inanıyoruz” şeklinde konuştu. Çınar, antrenörler Toprak ve Ergün ile Ankara’da başarılı olan tüm sporcuları TSYD’yi en iyi şekilde temsil etmelerinden dolayı kutladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.