İşini Büyütmek İsteyen Şirkete 'İş'te Teknoloji Hamlesi' Desteği

İşini Büyütmek İsteyen Şirkete 'İş'te Teknoloji Hamlesi' Desteği

İletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, şirketlerin bilişim teknolojilerini etkin kullanımı için yeni bir model geliştirdi.

İletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, şirketlerin bilişim teknolojilerini etkin kullanımı için yeni bir model geliştirdi. İş'te Teknoloji Hamlesi ile işlerini büyütmek ve verimliliklerini artırmak isteyen şirketlere bazı kolaylıklar sağlanacak. Şirketin Genel Müdürü Süreyya Ciliv, “Bir ülkenin teknoloji kullanımı ile gayri safi milli hasılası arasında doğru orantı var. Ülkeler arasında ekonomik fark yaratan en önemli unsur teknoloji. İş’te Teknoloji Hamlesi ile şirketlerin büyümesini, Türkiye’nin dünya klasmanında bir üst lige atlamasını hedefliyoruz.” dedi.

Şirketlerin teknoloji ile büyümesini, daha verimli ve karlı olmasını, geleceğini bugünden garanti altına almasını hedefleyen büyük bir dönüşüm olarak tanımlanan İş’te Teknoloji Hamlesi, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Genel Müdür Yardımcıları Selen Kocabaş ve Yiğit Kulabaş’ın katıldığı basın toplantısı ile tanıtıldı. Toplantıda, yeni uygulamalarının vizyonunu açıklayan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, “2013’ün en önemli işlerinden biri” olarak nitelediği projeye ilişkin şunları söyledi:

“Bugün artık çok iyi biliyoruz ki, ülkelerin büyümesinde en önemli faktör teknoloji. Bir ülkenin teknoloji kullanımıyla, gayri safi milli hasılası arasında doğru orantı var. Kişi başına düşen milli gelir, ancak ekonominin baş rol oyuncuları şirketlerin büyümesiyle artabiliyor. Örneğin Güney Kore’de 1950’lerde 100 dolar civarında olan gayri safi milli hasıla, bu ülkede teknoloji şirketlerinin giderek güçlenmesiyle şu anda 30 bin dolara ulaşmış durumda. Altyapı yatırımlarının çok yaygın olmasına karşın ülkemizde, şirketlerin teknoloji kullanımı anlamında kat edilmesi gereken mesafe olduğunu görüyoruz. Teknolojinin gücüyle tüm şirketlerimizi desteklemek, rekabet güçlerini ve verimliliklerini artırmak zorundayız. Turkcell’in ortaya koyduğu hedef ve vizyon tam da bu: İş’te Teknoloji Hamlesi ile şirketlerin büyümesine destek olarak Türkiye’yi dünya klasmanında bir üst lige taşımak istiyoruz.”

Toplantıda İş’te Teknoloji Hamlesi projesinin ayrıntılarını ve şirketlere sağlayacağı faydaları anlatan Turkcell Kurumsal Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, 500 bini aşkın şirkete hizmet verdiklerini söyledi. Kocabaş, şöyle devam etti:

“Türkiye’de ilk kez, şirketlerin sadece iletişim ihtiyaçlarına değil, gelişime ihtiyaç duydukları pazarlama, bilişim, yönetim gibi alanlara da odaklanıp, onların teknoloji ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunuyoruz. İş’te Teknoloji Hamlesi ile müşterilerine bundan sonra ürün değil, ihtiyaç tabanlı bir yaklaşım sunuyor. Farklı sektörlerden yüzbinlerce müşterimizin ihtiyaçlarını analiz ederek, kamudan medya ve finansa, enerjiden lojistiğe, perakende, inşaat ve sağlık sektörlerine kadar uzanan geniş bir yelpazede müşteri ihtiyaçlarına yönelik olarak 5 temel alan belirledik: Yeni iş modelimizde Yönetim, Pazarlama, İşbirliği, Bulut ve Bilişim Teknolojileri ve Network alanlarının her birine özel suitler oluşturduk. Bu suitlerimizin içinde her boyutta şirketin hedeflenen ihtiyacını karşılayacak çözümlerimiz bulunuyor. Turkcell ile çalışmak isteyen bir şirketin önce hangi sektörde faaliyet gösterdiğine, iş ihtiyaçlarına odaklanıyoruz. Örneğin şirket yeni mi kuruluyor, yeni bir ürün lansmanına mı hazırlanıyor, yeni müşterilere mi ulaşmak istiyoruz bunlara bakıyoruz. Daha sonra süitlerimize dönüp bu sektöre ve bu şirketin kendi ihtiyaçlarına özel çözümlerimizi sunuyoruz. Çünkü biliyoruz ki, her sektörün ve ne büyüklükte olursa olsun her şirketin ihtiyaçları farklı.”

Toplantıda teknoloji kullanımıyla şirketlere sağlanan faydalara da değinildi. Buna göre video konferans sistemleri ile ulaşım ve eğitim maliyetlerinde sağlanan avantaj yüzde 30'u buluyor. KOBİ’lerin network teknolojileri ile sağladığı ortalama verimlilik artışı yüzde 7 civarında. Bulut Bilişimin Orta-Büyük ölçekli bir firma için sağladığı maliyet avantajı yüzde 80'e varıyor. Turkcell’in M2M (makineden makineye) çözümleri ile 2012 yılında ülke ekonomisine yaptığı katkı 1 milyar TL'ye ulaştı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.