IŞİD ile peşmergelerin arası sadece 50 mt!

IŞİD ile peşmergelerin arası sadece 50 mt!

50 metrelik köprünün bir ucunda IŞİD diğer ucunda ise Peşmerge mevzileri bulunuyor.

Kerkük'ün Molla Abdullah Bölgesi'ndeki 50 metrelik köprünün bir ucunda IŞİD diğer ucunda ise Peşmerge mevzileri bulunuyor. Sivillere kapatılan bölgedeki IŞİD mevzileri ilk kez görüntülendi. IŞİD ve Peşmerge güçleri elleri tetikte bekliyor. Irak'ın en büyük ikinci kenti olan Musul'u Haziran ayında ele geçirdikten sonra ülkenin orta kesimlerine doğru ilerleyen IŞİD mitilanları, Kerkük'ün çevresindeki çok sayıda bölgeyi de ele geçirdi.

Kerkük'teki Molla Abdullah bölgesinde peşmerge güçlerine çok yakın noktada bulunan IŞİD militanları ilk kez görüntülendi. Bir yanında IŞİD, diğer yanında Kürt bayrağı dalgalanan köprünün ortasına peşmerge güçleri tarafından güvenlik nedeniyle dikenli tel çekildi.

SEMPATİK MİLİTAN!

Kamerayı gören başka bir IŞİD mensubunun mevziye geldiği sırada, nöbet tutan diğer militanın elindeki IŞİD bayrağını havaya kaldırıp dalgalandırdığı görüldü. Mevzideki IŞİD'lilerden birinin yüzünün kapalı olduğu dikkat çekerken, peşmerge güçlerinin özellikle bu noktada alarm durumunda oldukları belirtildi. Mevzide bulunan IŞİD militanlarının uzun süre kameraya gülerek baktığı ve kendi aralarında konuştukları dikkat çekti.

EN TEHLİKELİ MEVZİ

IŞİD güçlerine en yakın mevzide bulunan peşmerge güçleri ise sürekli alarm durumunda bekliyor. Mevzilerde her zaman ateş etmeye hazır halde bekleyen peşmerge güçleri, bu bölge için özel güvenlik kuralları da uyguluyor. IŞİD'in istihbarat elde etmemesi için mevzilerin görüntülenmesi yasaklanırken, bölgeye çok sayıda ağır silah sevkiyatı yapıldığı da belirtildi. IŞİD'in gövde gösterisi yapmak için çok sayıda bayrak diktiği bölgede, sivil halkın görünmemesi de dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.