İşgal Edilen Kıyı Ve Sahiller İçin 61 Milyon Lira Ceza Kesildi

İşgal Edilen Kıyı Ve Sahiller İçin 61 Milyon Lira Ceza Kesildi

Antalya Defterdarlığı, 2014 yılında izinsiz kullanılan kıyı ve sahil alanları için 61 milyon liralık ecrimisil bedeli tahakkuk ettirildiğini duyurdu.Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, Antalya'da kıyı kullanımın en yoğun olduğu Aksu,...

Antalya Defterdarlığı, 2014 yılında izinsiz kullanılan kıyı ve sahil alanları için 61 milyon liralık ecrimisil bedeli tahakkuk ettirildiğini duyurdu.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, Antalya'da kıyı kullanımın en yoğun olduğu Aksu, Muratpaşa, Konyaaltı ile denize kıyısı bulunan Kemer, Serik, Manavgat, Gazipaşa, Alanya, Kaş, Demre, Finike ve Kumluca ilçelerinde yapılan tespit çalışmalarının tamamlandığı bildirildi. Yapılan çalışmalar sonucu 5 milyon 93 bin 833 metrekare alanın izinsiz kullanıldığının tespit edildiği bilgisine yer verilen açıklamada, "Bu alanlardaki izinsiz kullanımlar için toplam 61 milyon 622 bin 376 TL ecrimisil bedeli tahakkuk ettirilerek ilgili kurumlar nezdinde gerekli diğer yasal işlemlere başlanılmıştır." denildi.

Açıklamada ayrıca; Konyaaltı sahilindeki her biri 6'şar metrekare olan toplam 18 adet büfe yeri ile Aksu, Muratpaşa, Alanya, Finike, Kaş Kemer, Kumluca, Serik, Manavgat ilçelerinde bulunan ve bin 542 metrekare yüzölçümlü toplam 257 adet su sporları parkur alanının yapılan protokolle Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne kiraya verildiği ifadesi yer aldı. Büfelerden 1 milyon 80 bin TL; spor parkuru alanlarından da 6 milyon 656 bin 72 TL yıllık kira bedeli alınacağı belirtildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.