İşçilerin zorlu ramazan mesaisi

İşçilerin zorlu ramazan mesaisi

Konya'da farklı iş kollarında çalışan işçiler, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği uzun yaz günlerinde, zorlu mesaiye rağmen oruçlarını tutuyor

Konya'da farklı iş kollarında çalışan işçiler, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği uzun yaz günlerinde, zorlu mesaiye rağmen oruçlarını tutuyor.
Döner salonu, dökümhane, kaynak atölyesi ve inşaat sektöründe çalışan işçileri, oruçluyken en çok sıcak ve susuzluk zorluyor.
Döner ustası Hacı Koçaker (26), AA muhabirine yaptığı açıklamada, dönerin başında dışarıdaki hava sıcaklığının iki katı kadar sıcaklık hissettiğini buna rağmen orucunu tuttuğunu söyledi.
İlk hafta zorlandığını ancak sonra alıştığını belirten Koçaker, en çok susuzluğun kendisini etkilediğini, Ramazanda çalışmanın diğer aylarda çalışmaktan daha zor olduğunu, iş yerindeki arkadaşlarıyla nöbetleşe çalıştıklarını anlattı.
Ekmeğini ateşten çıkaran işçilerden döküm ustası Mehmet Karadam da (23), Ramazanda çalışma şartlarının ağırlığından söz ederek, ''Dışarıda hava sıcaklığı bir yana, içerideki sıcaklık bizi daha da yıpratıyor. Toz, toprak, sıcak, hararet ve ağır iş malzemeleri durumu daha da zorlaştırıyor'' diye konuştu.
Kaynak ustası İbrahim Tabakçı (33) ise tüm olumsuz şartlara rağmen dini vecibe olarak gördüğü orucunu tuttuğunu söyledi.
Ramazanda kendisini en çok susuzluğun zorladığını dile getiren Tabakçı, ilk haftalar zorlanmasına rağmen yine de orucunu tuttuğunu belirtti.
Güneşin sıcaklığını en çok hisseden dış cephe boya ustaları da hem sıcağın kavurucu etkisiyle, hem de açlık ve susuzlukla mücadele ediyor. Boya ustaları, yerden metrelerce yükseklikte iftarın gelmesini sabırsızlıkla bekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.