İşçilerin trafik çilesi!

İşçilerin trafik çilesi!

Toptan Manifaturacılar Sitesi'nde çalışan yüzlerce işçi, Ankara Caddesi'ne yaya üst geçidi yapılmasını talep ediyor. İşçiler, cannları pahasına karşıdan karşıya geçtiklerini belirterek, "Buraya üst geçit yapılması için illa birilerinin ölmesi mi gerekiyor

Konya'da trafiğin en yoğun olduğu yerlerden biri olan Ankara Caddese'nde TEDES'in de olmaması sürücülerin sürat yapmasına neden oluyor. Yayalar, karşıdan karşıya geçmekte zorlanıyor. Toptan Manifaturacılar Sitesi'nden Ankara Caddesi'ne çıkan noktadan karşıdan karşıya yaya geçişlerde trafiğin çok aşırı yoğun olmasından dolayı yayalar, dakikalarca beklemek zorunda kalıyor. Toptan Manifaturacılar Sitesi'nde çalışan işçiler, Konya Büyükşehir Belediyesi'nden bu konuya acil bir çözüm bulmasını istiyor. İş yerlerine giderken karşıdan karşıya geçmekte zorlandıklarını belirten Mustafa Akat, "Eşim de Toptan Manifaturacılar Sitesi'nde çalışıyor. Her gün Samancılar Mobilya yanında otobüsten inmekte ve yolun karşısına Toros Petrol'in tarafına geçiyoruz. Fakat trafik yoğunluğundan dolayı bir türlü karşıdan karşıya geçemiyoruz" dedi.

Sabah ve akşam iş çıkışı saatlerinde karşıdan karşıya geçmenin imkansız olduğunu söyleyen Akat, "Bazen abartmıyoruz 20 dakika beklediğimizi biliyoruz. Defalarca kaza tehlikesi atlattık. Bizim gibi bu sıkıntıyı yaşayan yüzlerce insan var. Hatta bu yolda karşıdan karşıya geçerken arabaya çarpılan kaç tane insan biliyorum. İşin ilginç yanı Ankara Caddesi Galericiler Sitesi'nden Belh kavşağına kadar olan bölümde karşıdan karşıya geçmek için ne bir yaya üst geçidi ne de bir trafik lambası var. Belh kavşağının durumu zaten ortadadır. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde bu yolda karşıdan karşıya geçmek imkansız gibi bir şey" diye konuştu.

SORUN GİDEREK BÜYÜYOR

Büyükşehir Belediyesi'nden ana arter konumunda olan Ankara Caddesi ile Toptan Manifaturacılar Sitesi arasında bir yaya üst geçidi yapılmasını talep ettiklerini kaydeden Akat konuşmasını şu şekilde tamamladı: "Bu sadece bizim sorunumuz değil Toptan Manifaturacılar Sitesi'nde çalışan binlerce insanın ortak sorunudur. Aklıselim düşünen herkes bu sorunun giderek büyüdüğünü görüyor. Trafik sadece araçlar için değil, yayalar için de vardır. Yarın bir gün bu yolda bir kişi daha can verirse bunun vebalini belediye yetkilileri nasıl ödeyecekler. Yaya üst geçitleri gösteriş amaçlı değil, gerçekten ihtiyaç olan yerlere yapılmalıdır. Belh kavşağında trafik ışıkları var ama otobüs durağı ile ışıkların mesafesi çok fazla."

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum