İşçi Kanunu Eskişehir’de Protesto Edildi

İşçi Kanunu Eskişehir’de Protesto Edildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulan ’İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’ Eskişehir’de yapılan yürüyüşle protesto edildi.İsmet İnönü Caddesi...

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulan ’İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’ Eskişehir’de yapılan yürüyüşle protesto edildi.

İsmet İnönü Caddesi üzerinde toplanan vatandaşlara, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar da eşlik etti. Espark AVM önüne gelen kalabalık, burada bulunan Türk-İş standındaki imza kampanyasına katıldı. İmza kampanyasına katıldıktan sonra bir açıklama yapan Başkan Özkar, "Hükümet tam anlamıyla tüm varlıklarımızı talan etmekte, ettirmektedir. Akarsularımızdan yeşil dağlarımıza, kıyılarımızdan tarihi varlıklarımıza kadar her şeyi değersizleştirmekte. Geriye kalan insanımız ve insan gücümüz. Bu da talan edilmek; örgütsüz, güvencesiz, sosyal güvenlikten yoksun, hiç bir biçimde pazarlık gücü bulunmayan bir iş gücü kitlesi oluşturulmak istenmektedir. Bunun adı işçilik değil, tam anlamıyla köleliktir. Biz parti olarak gerek Türk-İş, gerekse diğer emek örgütleri ile birlikte her alanda mücadele etmeye hazırız" dedi.

Basın açıklamasına Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ve Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt da katıldı. Başkan Ataç, işçilerin esir gibi kullanılmak istendiğini söyledi. Başkan Kazım Kurt ise, işçi yasa tasarısına karşı örgütlenen işçileri desteklemeye geldiklerini belirtti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.