İş Kadını Demir’den Öğrencilere: Her Ne İş Yapıyorsanız Yapın İşinizi Sevin

İş Kadını Demir’den Öğrencilere: Her Ne İş Yapıyorsanız Yapın İşinizi Sevin

Bursa Orhangazi Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Kariyer Günleri’ne katılan iş kadını Sevgi Demir, öğrencilerden kendilerini iyi yetiştirmelerini istedi.

Bursa Orhangazi Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Kariyer Günleri’ne katılan iş kadını Sevgi Demir, öğrencilerden kendilerini iyi yetiştirmelerini istedi. Demir, “Aslında işimi çok seviyor olmam sorunların üstesinden nasıl geleceğimi kolaylaştırdığını söyleyebilirim. Benim gençlere tavsiyem her ne iş yapıyorsanız yapın işinizi mutlaka çok sevmelisiniz.” dedi.

Bursa Orhangazi Üniversitesi, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kariyer ve Proje Birimi tarafından ‘Kariyer Günleri’ düzenlendi. Kariye ve Proje Birimi, öğrencilere model olabilecek başarılı işverenlerle tecrübe paylaşımı amacıyla söyleşiler düzenlemeye devam ediyor. Bu defa da başarılı iş kadını Sevgi Demir’in konuk olduğu 'Girişimcilik ve Kariyer' konulu söyleşi öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. İş kadını Sevgi Demir, çok genç yaşlarda iş hayatına atıldığını anlatarak, “2 evladım vardı ve işimin başına geçmem gerekiyordu. Henüz 25 yaşında eşimi yeni kaybetmişken iş yerinde trafoda yangın çıktı. Aslında işimi çok seviyor olmam sorunların üstesinden nasıl geleceğimi kolaylaştırdığını söyleyebilirim. Benim gençlere tavsiyem her ne iş yapıyorsanız yapın işinizi mutlaka çok sevmelisiniz. İki evladım var ama Çağdaş Bölme benim üçüncü çocuğum gibi.” diye konuştu.

Girişimciliğin önemine vurgu yapan Demir, şunları ekledi: “Sizlere tavsiyem; hiçbir anınızı boş geçirmeyin. 5 yıl içinde alacağınız ekstra kurslar, eğitimler, sizi hep bir adım daha öne çıkaracak. Almanız gereken olmazsa olmaz eğitimleri mezun olmadan almanızı tavsiye ederim. Çünkü mezun olduktan sonra hem maddi açıdan, hem de zaman bulma açısından sıkıntı yaşanabiliyor.”

Söyleşi esnasında öğrencilerin sorularını cevaplayan Sevgi Demir, iyi bir kariyer için başarının şart olduğunu ancak kolay kazanılmadığını söyledi. Marka olmanın önemine vurgu yapan Sevgi Demir, “Girişimci olmak doğru pazara ulaşmayı bilmektir. Başarılı olmak da işinizi ne kadar sevdiğinizle doğrudan ilgilidir. Zorluklara sabredebilmek, sıkıntıların üstesinden gelebilmek için yapacağınız iş her ne olursa olsun işinizi sevmenizi tavsiye ediyorum.” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.