Irkçı Wilders'e Nefret Suçu Sorgusu

Irkçı Wilders'e Nefret Suçu Sorgusu

Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders, Faslılara yönelik ırkçı ifadeleri sebebiyle savcılar tarafından sorguya çağrıldı.Geert Wilders, Lahey'deki bir mitinge katılanların 'şehirde daha az Faslı görmek istiyoruz'...

Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders, Faslılara yönelik ırkçı ifadeleri sebebiyle savcılar tarafından sorguya çağrıldı.

Geert Wilders, Lahey'deki bir mitinge katılanların 'şehirde daha az Faslı görmek istiyoruz' talebine 'bunula ilgileniriz' demesi sebebiyle savcılığa 6 bin 400'den fazla suç duyurusu ulaştığı belirtildi. Wilders, 'bir grup insanı ırk temelinde aşağılamak, ayrımcılık ve nefret için tahrik etmek' suçlarından şüpheli olarak ifade verecek.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Wilders, "Dünya alevler içinde yanarken, savcıların problemlere dikkat çeken bir milletvekilene odaklanması skandal." dedi.

Hakkında dava açılması ve suçlu bulunması durumunda Wilders'e bir yıla kadar hapis ya da 7 bin 400 Euro'ya kadar para cezası verilecek. Wilders, savcıların Suriye'ye savaşmaya giden Hollanda vatandaşlarına odaklanmasını istedi ve "Bunların dörtte üçünde fazlası da Faslı." dedi.

Geert Wilders, daha önce İslam ve göçmen karşıtı ifadeleri sebebiyle mahkemeye verilmiş fakat 2011'de beraat etmişti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.