İran'la Nükleer Müzakerelerde 'Son Dakika' Görüşmeleri

İran'la Nükleer Müzakerelerde 'Son Dakika' Görüşmeleri

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İran ile yapılan nükleer müzakerelerine katılmak üzere dün akşam saatlerinde Avusturya'nın başkenti Viyana'ya geldi.Paris'ten Viyana'ya gelen Kerry, İranlı mevkidaşı Cevad Zarif ile ve AB'yi temsil eden Catherine...

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İran ile yapılan nükleer müzakerelerine katılmak üzere dün akşam saatlerinde Avusturya'nın başkenti Viyana'ya geldi.

Paris'ten Viyana'ya gelen Kerry, İranlı mevkidaşı Cevad Zarif ile ve AB'yi temsil eden Catherine Ashton ile görüştü.

İran'la nükleer müzakerelerde sonuca ulaşılması için son tarih 24 Kasım olarak açıklanmıştı. Fakat sürenin uzatılması da gündemde. Rusya'nın görüşmelerdeki temsilcisi Sergey Rjabkow ülkesinin RIA Nowosti ajansına yaptığı açıklamada, "Yeni bir ruh yakalanmazsa anlaşma zor gözüküyor." dedi.

Pazartesi gününden bu yana P5 + 1 üyeleri ile görüşmeler yürüten İran'a bir çağrı da AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'den geldi. İtalyan siyasetçi İran'a 'stratejik karar alma' çağrısında bulunarak bu ülkenin nükleer konusunda 'tarihi bir anlaşma' imkanına sahip olduğunu ifade etti.

ABD, İngiltere ve Fransa dışişleri bakanlarının İranlı bakanla bugün de bir görüşme yapması bekleniyor. Dünya güçleri, atom bombası elde etme ihtimaline karşı İran'ın nükleer programını sınırlandırmak istiyor. Karşılığında ise bu ülkeye uygulanan ambargoları kaldırmayı vaat ediyor. İran ise barışçıl amaçlı nükleer enerji elde etme hakkından vazgeçmek istemediğini belirtiyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.