Irak’ta hüzünlü Ramazan

Irak’ta hüzünlü Ramazan

Komşu ve kardeş ülke Irakta Ramazan hüzünlü geçiyor. Amerikan işgali, birçok insandan birçok şey alıp götürmüş. Neredeyse her ailenin ocağında ateş var

Tüm hüzünlerden sonra Iraklılar teselliyi dine sarılmakta buluyor, dini vecibelerini yerine getirmekten geri durmuyorlar ve her yerde ülkenin huzura kavuşması için dua ediliyor. İnsanlar bir sonraki Ramazan’a salimen kavuşmayı, hiçbir yakınlarını kaybetmeden yeni bayramlara ulaşmayı diliyorlar Allah’tan. Özellikle karışıklığın bitmek bilmediği Diyala bölgesindeki insanlar, artık nerede, ne zaman patlayacağı belli olmayan bombalı saldırılardan kurtulmak istiyor. 
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Ortadoğu masası sorumlusu Hasan Aynacı, İHH internet birimi sorumlusu, gazeteci Cevdet Kılıçlar ve Konya İHH-AYDER gönüllüsü Salih Zeki Keş’ten oluşan yardım ekibinin Ramazan ayının ilk bir haftasında Irak’ta yaptığı çalışmalar, Irak’taki hüznü az da olsa dağıttı. Iraklının yarasına merhem oldu. İHH Irak ekibi, Ramazan’da acılı kardeşlerini düşünen Türkiyeli hayırseverlerin emanetlerini, Irak’ın dört farklı  vilayetinde, Kerkük, Bağdat, Diyala ve Sülaymaniye’de ihtiyaç sahibi ailelere dağıttı. Temel gıda maddelerinden oluşan ve bir ailenin uzun süre ihtiyacını karşılayacak gıda maddelerini alan aileler, Türkiye halkına selam ve teşekkürlerini ilettiler.
İHH ekibi, kısa bir süre önce Taza bölgesinde yaşanan bombalı saldırı sonucu evleri yıkılan ve çadırlarda yaşamak zorunda kalan mağdurlara da yardım malzemesi dağıttı. Ayrıca İHH’nın Irak’ta bulunan gezici sağlık ekibi Taza’daki kampa getirilerek buradaki insanlara sağlık hizmeti  vermeye başladı. Ramazan’da Irak’taki yetimlere yönelik çalışmalarına hız veren İHH, Irak’taki bir kısım yetimlerin kefalet ücretlerini  de dağıttı. Irak’ta halen 2003’te başlayan işgalle birlikte 5 milyon yetim bulunuyor. Bu yetimlerin yaklaşık 180 bini ise sokaklarda yaşıyor. İHH’nın Irak’ta yaptığı çalışmaları yerinde gören ve bizzat çalışmalara katılan Salih Zeki Keş, şunları söyledi: “Irak seyahatimiz oldukça yararlı ve bereketli oldu. İslam dünyasının kanayan yarası Irak’ta yaşayan müslümanların, Türkiye’deki kardeşlerinin kendilerine uzanacak yardım eline çok ihtiyacı var. Özellikle de yetimlerin durumu çok acı verici. Aile reisinin olmadığı, baba şefkat ve himayesinin yaşanmadığı bir evde huzur bulmak ve hayata, geleceğe güvenle bakmak çok zor. Sayıları 1,5 milyona varan dullarsa toplumun bir başka acısı. Müslümanlar Irak’a ellerini misyonerlerden, insan tacirlerinden, organ mafyalarından daha önce uzatmazlarsa yarın geç olabilir. Irak daha fazla acı yaşanmasın diye ellerimizi kardeşlerimize, özellikle de yetimlere uzatalım ki Allah’ın merhamet eli üzerimizde olsun. Bu vesileyle, İHH’nın, ‘Tut elinden, adı yetim kalmasın’ şiarıyla başlattığı, aylık sadece 70 TL tutarında bir miktarla üstlenilen yetim kefaleti projesine bizzat kendim de katılıyor ve sadece Konya halkını değil, tüm Türkiye halkını bu projeye destek vermeye davet ediyorum.”
AYDER VE İHH ÇEÇEN MÜLTECİLERE YARDIM ULAŞTIRDI
Yine AYDER  ve İHH gönüllüleri,  duyarlı Müslümanların yardımlarını Çeçen mültecilere ulaştırmak için seferber oldu. 2009 Ramazan çalışmaları için Gürcistan’a giden gönüllüler, Türkiye sınırına sadece 3-4 saatlik uzaklıkta olan bu bölgede yetim, dul ve mazlum kardeşleriyle iftar açtı, onların dertlerini dinledi.
Türkiye ve özellikle Konyalı hayırseverlerin kendilerine emanet ettiği yardımlarla 400 adet kumanya alıp Çeçenistanlı  mülteci kardeşlerine dağıtan İHH ve AYDER gönüllüleri, bölgede bulunan yetim, dul ve muhtaç kardeşlerine bir kamyon dolusu bayramlık elbise ve ayakkabılardan oluşan yardımları da dağıttı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.