İPhone'a Yeni Facebook geldi

İPhone'a Yeni Facebook geldi

Dün gece itibariyle indirilmeye hazır hale getirilen Facebook’un 6.0 sürümü, kullanıcıların tüm eksikliğini giderecek gibi duruyor!

Geçtiğimiz hafta içinde Android’e uyumlu Facebook uygulamalarını güncelleyen dev sosyal ağ, dün itibariyle de iOS yani Apple ürünleri için indirilebilir hale geldi. Güncelleme gerekçelerinden en büyüğü de kullanıcılar tarafından gelen kasılma şikayetleriydi. Facebook’un kullanıcılarını dikkate almış ve bu kasılmaları engelleyerek iPhone 4’te bile stabil çalışan bir uygulama haline dönüştürmüş.

Her şeyden önce yenilenen mesajlaşma sistemindeki yenilikten bahsetmek en iyisi olacak sanırım. Facebook’un kasılma şikayetlerinin yanı sıra bir de mesajlaşma sayfasındayken bildirimler geldiğinde kapanmasından şikayet eden kullanıcılar, bu güncellemeyle hayat bulacak.

İstediğiniz arkadaşınızı bir balon içinde ana ekrana taşıyabilir ve girdiğiniz her sayfada mesajlaşmanıza devam edebilirsiniz. Hızıyla ve estetik tasarımıyla dikkat çeken balon mesaj kutucuğu, aynı zamanda birden fazla kişiyle görüşebilmeye de imkan sunuyor. Üstelik tek bir butonla istediğiniz arkadaşınıza çıkartma da gönderebilirsiniz.

*Uygulamanın sol taraftaki butona basıldığında veya ekran sağa kaydırıldığında açılan menüdeki sayfaların çizgi ve simgeleri 3D grafik haline dönüştürülmüş.

*3 Boyutlu demişken, Facebook’un ana ekranda yer alan uygulama butonu ise gölgelendirme yapılarak daha yumuşak bir hale getirilmiş.

*Timeline’da yer alan sayfa ve kişilerin isimleri belirginleştirilmek adına daha koyu bir hale getirilmiş.

Facebook Home uygulamasının ise Mark Zuckerberg tarafından iOS işletim sistemine gelmeyeceği belirtiliyorken, bu güncellemeyle beraber uzun bir süre şikayet edilmeyeceği umuluyor.

Güncelleme detayları:

• Sohbet balonları ile uygulamanın herhangi bir sayfasında sohbet etmeye devam edin
• Mesajlarınıza hayat katmak için çıkartmalar gönderin
• Müzikler, Fotoğraflar ve Oyunlar gibi yeni akışları keşif edin
• Daha canlı, daha güzel haberler görün

Facebook’un en güncel versiyonunu indirebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.