iPhone 5'in Hızı 2 Katına Çıktı

iPhone 5'in Hızı 2 Katına Çıktı

Bir grup geliştirici iPhone 5'in LTE internet hızını 2 katına çıkartmayı başardı. Bu işlemi gerçekleştiren ekibe göre iPhone 5'in jailbreakli olması da gerekmiyor.

T-Mobile'ın yayınladığı operatör güncellemesinden sonra kullanıcılar, iPhone 5'in LTE internet hızının yavaşladığına yönelik şikayetlerde bulunmuştu. Bu operatör güncellemesini yapan kullanıcılar maalesef ki bir önceki sürüme geri dönemiyorlardı. Bu şikayetlere çözüm arayan Joseph Brown ve Sky Zangas adındaki iki geliştirici T-Mobile'ın son operatör güncellemesini hackledi.

Jailbreak işlemi gerektirmeyen bu işlem iTunes üzerinden yapılıyor. Bu işlemi yapmak için iPhone 5'ig lightning kablosu ile bilgisayarınıza bağlayıp iTunes ile geri yükleme yapmanız gerekiyor. Geri yükleme yaptıktan sonra "TMobile_US_iPhone.ipcc" adındaki dosyayı Shift tuşuna basarak iPhone 5'e tekrardan geri yükleme yapmanız gerekiyor.
Speedtest uygulaması ile yapılan hız testinde iPhone 5'in indirme ve yükleme hızının yaklaşık olarak 2 katına çıktığı görülüyor. Bu işlemi sadece T-Mobile operatörünü kullananların yapabildiğini belirtmekte fayda var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.