İpek Enerji Batman'da petrol üretimine hazır

İpek Enerji Batman'da petrol üretimine hazır

İpek Do­ğal Ener­ji Kay­nak­la­rı A.Ş’nin Bat­ma­n’­ın Koz­luk il­çe­sin­deki pet­rol te­si­si üre­ti­me ha­zır ha­le gel­di. Bat­man Va­li­si Ars­la­n’­ın ziyaret ettiği te­sis, Tür­ki­ye­’de çok rast­lan­ma­yan 34 API gra­vi­te­li ham pet­rol üre­te­cek

Batman Valisi Yılmaz Arslan, Kozluk ilçesindeki İpek Doğal Enerji Kaynakları A.Ş’ye ait petrol üretim tesisini ziyaret etti. Vali Arslan, İpek Enerji’nin petrole ulaşma noktasında kısa sürede büyük bir başarı yakaladığını aktardı.

Batman ilinin petrol çıkartma ve üretme anlamında Türkiye’nin en önemli bölgelerinden olduğuna dikkat çeken Arslan, “Özel sektörün bölgede petrol arama çalışması yapmasından, petrole ulaşıp üretime geçilmesinden çok memnunuz” dedi.

‘HER TÜRLÜ DESTEĞİ SAĞLIYORUZ’

İpek Enerji’nin Kozluk’daki petrol sondaj çalışması ile ilgili bilgi alan Vali Arslan, sözlerine şöyle devam etti: “Bulunduğumuz alanda 2 bin 856 metrelik bir sondaj yapıldı. 2 bin 820 ve 2 bin 850 metre seviyelerinde petrol keşfi yapıldı. Şu anda sondaj söküm çalışmaları devam ediyor.

İpek Enerji başta olmak üzere bu bölgede çalışma yapmakta olan özel sektör firmalarına, valilik olarak her türlü desteği sağlıyoruz. Onların rahat bir şekilde çalışmalarını sağlayarak en değerli madene ulaşmaları noktasında elimizden geleni yapıyoruz.”

Vali Arslan, çatışmanın ve kargaşanın olmadığı, emniyet ve asayişin sağlandığı bütün yerlerde bu tür ekonomik faaliyetlerin gelişeceğinin altını çizdi. Arslan, “Bu süreç içerisinde ilimizdeki emniyetin, asayişin olabildiğince düzgün olduğu söyleyebilirim. Burada çalışma yürüten firmaların güvenlik anlamında bir engelleri kalmadığını düşünüyoruz.

Örneğin bölgemizdeki ham petrol üretimi gün geçtikçe artıyor. İlimize yatırımcı akını var. 30 yatırımcımız yer tahsisi bekliyor. İstanbul ve İzmir’den tekstil sektörünün öncü firmalarının yatırım yaptığını söyleyebilirim. Tüm bunlar bu bölgenin potansiyelinin ortaya çıkarılması ve ekonomiye kazandırılması anlamında çok güzel gelişmeler” diye konuştu.

‘NADİR RASTLANAN BiR KA­Li­TE­’

İpek Do­ğal Ener­ji Kay­nak­la­rı A.Ş. Son­daj Ko­or­di­na­tö­rü Pet­rol Mü­hen­di­si Cem Van­lı, son­da­jın 2 bin 856 met­re­de bit­ti­ği­ni ve üre­ti­me ge­çiş aşa­ma­sın­da ol­duk­la­rı­nı söy­le­di. Van­lı, söz­le­ri­ni şöy­le sür­dür­dü:

“Tür­ki­ye­’de de na­dir ola­rak rast­la­nan 34 API gra­vi­te de­di­ği­miz ha­fif ve çok ka­li­te­li ar­tez­yen pet­ro­le ulaş­ma­mı­zın gu­rur ve mut­lu­lu­ğu­nu ya­şa­mak­ta­yız. Bat­man Va­li­si Yıl­maz Ars­lan bi­ze çok des­tek ver­di. Pet­rol ara­ma ça­lış­ma­la­rı­na de­vam edi­yo­ruz. Ye­ni ku­yu aç­mak üze­re lo­kas­yon ça­lış­ma­la­rı­mız sü­rü­yor.”

MEHMET ALİ AY - BUGÜN GAZETESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.