İnternetteki “Uygunsuz” reklamların nedeni anlaşıldı

İnternetteki “Uygunsuz” reklamların nedeni anlaşıldı

İnternet sitelerinde gezinirken ortaya çıkan “uygunsuz” reklamların, söz konusu internet sitesinden değil, bilgisayardaki kötücül yazımlardan kaynaklı olduğu ortaya çıktı.

Aktif olarak internet kullanıcısı olan birçok kişi, bulunduğu sitede ortaya çıkan reklamlardan dolayı huzursuzluk yaşıyor. Bu reklamların internet sitesinden kaynaklı olduğu düşünülürken, ortaya çıkan yeni bir bilgi herkesi şaşırttı. “Uygunsuz” reklamlar üzerinde araştırma yapan Interactive Advertising Bureau’nın Türkiye ekibi, internet kullanıcılarını uyardı. IAB Türkiye ekibi, internet kullanıcılarının rahatsızlık duyduğu bu reklamlar hakkında yaptığı araştırmadan sonra, kullanıcılarını uyarmaya başladı. Yazılı bir açıklama yapan IAB Türkiye, internette karşımıza çıkan ve “uygunsuz” olarak adlandırılan reklamların, site ile değil, bilgisayar ile alakalı olduğunu ortaya koydu.
İnternet kullanıcıları için artık büyük bir sorun haline gelmeye başlayan “uygunsuz” reklamların nasıl karşımıza çıktığını araştıran IAB Türkiye, açıklamaları ile herkesi şaşırttı. Reklamların, sanılanın aksine, bulunulan siteden değil, kullanılan bilgisayardan kaynaklı olduğunun ortaya çıkması nedeniyle, IAB Türkiye ekibi, bilgisayar kullanıcılarını uyarmaya başladı. Bu reklamların ortaya çıkma nedeninin, kullanılan bilgisayarda bulunun kötücül yani malware yazılımlar olduğunu ortaya koyan IAB Türkiye, bu reklamların sadece zararlı yazılım olan bilgisayarlarda karşılarına çıktığını dile getirdi. Verilen bu bilgiler sonrasında, herkesin bilgisayarlarındaki yazılımları kontrol etmesini öneren IAB Türkiye ekibi, bu konudaki açıklaması ile dikkatleri çekti.

IAB Türkiye ekibi, yaptığı açıklamada “Bu zararlı yazılımların bilgisayara bulaşma nedeni kullandığınız web tarayıcısı (Internet Explorer, Chrome, Firefox vb.) olabilir. Zararlı yazılımlar bir eklenti olarak web tarayıcısına kuruluyor ve böylece “uygunsuz” reklamlar, ziyaret ettiğiniz bazı sitelerde karşınıza çıkıyor. Bu durumdan kurtulmak için web tarayıcınızın ayarlar menüsünden, eklentiler bölümüne girerek, tanımadığınız tüm eklentileri silmeniz gerekiyor”, sözlerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.