İnternetin ilk web sayfası yeniden aktif

İnternetin ilk web sayfası yeniden aktif
İsviçre'de bulunan parçacık fizik laboratuvarı CERN, internetin 20'nci yıldönümü anısına internetin ilk web sayfasını yeniden aktif hale getirdi.

İnternet artık uçsuz bucaksız bir okyanus haline geldi. Birçok sayfanın doğumuna tanık olan internetin ilk yıllarında temeli atılan sayfaların çoğu ise artık tarihe karışmış durumda. En son Tanrı Parçacığı'nın bulunması ile gündeme gelen İsviçre'deki parçacık fizil laboratuvarı CERN ise internetin 20'nci yıldönümü anısına çoktan unutulan internetin ilk web sayfasını yeniden aktif hale getirdi.

İnternetin en anlamlı sayfası, iki yönlü telekomünikasyon ağının hayata geçtiği 1993’ten 20 yıl sonra yeniden aktif hale geldi. CERN tarafından 1992 yılında hazırlanan ve World Wide Web (W3) hakkında temel bilgiler sunan sayfanın URL’si dün tekrar çalışmaya başladı.

Sayfada günümüzün aksine ne bir reklam ne bir fotoğraf ne de bir video yer alıyor. Times New Roman yazı tipiyle hazırlanan sayfada çok sayıda bağlantı bulunuyor. Bağlantılar, ‘bibliyografi’, ‘sıkça srulan sorular’, ve ‘konular’ gibi başlıkların bulunduğu sayfaları açıyor.

W3’ün doğduğu yer olan CERN (Avrupa Nükleer Araştırma Organizasyonu), 30 Nisan 1992’de hazırlanan sayfayı 20 yıl sonra yeniden aktif hale getirdi. İlk web sayfası, dünyanın en büyük arama motoru Google’ın kurulmasından dört yıl önce internetin ilk bilgilerini sundu.

www.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.