İnternet Kullanım Yaşı 6’ya Düşen Almanya'da Bilinçlendirme Kampanyası

İnternet Kullanım Yaşı 6’ya Düşen Almanya'da Bilinçlendirme Kampanyası

Almanya’da internet kullanma yaşının 6’ya düştü. Bilinçli internet için kolları sıvayan İnternet-ABC adlı proje ise ebeveynler ve çocuklara bu konuda yardımcı oluyor. "Çocukların güvenli İnternet kullanmasında ebeveyn ve eğitimcilerin...

Almanya’da internet kullanma yaşının 6’ya düştü. Bilinçli internet için kolları sıvayan İnternet-ABC adlı proje ise ebeveynler ve çocuklara bu konuda yardımcı oluyor. "Çocukların güvenli İnternet kullanmasında ebeveyn ve eğitimcilerin sorumluluğu var.” diyen Bremen Eğitim Bakanı Prof. Dr. Eva Quante-Brandt, projeye destek veren okulları ödüllendirdi.

Günümüzde medya çocukların dünyasında daha erken yaşlarda yer almaya başladı. Almanya’da İnternet kullanım yaşı 6’ya kadar düşerken, ebeveyn ve çocukların güvenli ve bilinçli İnternet kullanması için çok sayıda proje hayata geçirildi. Bunlardan biride İnternet-ABC inisiyatifi. Türkçe olarak da sunulan bu sayfa ebeveynler ve çocuklara İnterneti bilinçli ve güvenli bir şekilde, sorumluluk bilinciyle oyunlarla eğlenceli bir şekilde kullanmaya yardımcı oluyor.

5-12 yaş arası çocuklar için hazırlanan sayfada, ebeveynler içinde özel bölümde ‘çocuğumun internete ilk adım atmasına ne zaman izin vermeliyim? Çocuğuma interneti nasıl öğretebilirim ve bu konuda nelere dikkat etmeliyim?’ şeklinde sorulara cevap ve ek bilgiler yer alıyor. ABC yardımıyla hem ebeveynler hem de çocuklar tehlikesiz bir şekilde sörf yapabiliyorlar. ‘Medya Yetkinlik Günü’nde İnternet-ABC inisiyatifinin projesine katılan okullara kalite belgesi veren Bremen Eğitim Bakanı Prof. Dr. Eva Quante-Brandt, internet kullanma yaşının 6’ya kadar düştüğüne dikkat çekerek, “Bu konuda ebeveynlerin ve eğitimcilerin sorumluluğu var.” dedi.

Medya kullanımının günümüzde topluma sosyal, kültürel ve politik olarak katılım için çok önemli olduğunu kaydeden Quante-Brandt, “Bunun için çocukların mümkün olduğu kadar bilinçli ve güvenli medya kullanımını öğrenmesi gerekiyor. Ancak bu şekilde internetteki fırsatlar şansa çevirebilir. Öğrencilerle birlikte öğretmenlerin ve ebeveynlerinde aynı şekilde bilinçli internet kullanımı konusunda eğitilmeli.” şeklinde konuştu.

Bremen’de İnternet –ABC’nin yanı sıra Eğitim Bakanı Eva Quante-Brandt ile Eyalet Medya Kurumu Başkanı Cornelia Holstenvon der Brema arasında siber saldırılara karşı mücadele, sosyal netzwerk (iletişim ağı), medya eğitimi ve bilgisayar oyunları için ortak çalışma yapmak için ayrı bir anlaşma daha imzalandı.

Bremen’de internet ABC kalite belgesi alan okullar şunlar: Schule Arsten (Dependance Carl-Katz-Straße), Schule Burgdamm, Schule an der Horner Heerstraße, Schule an der Lessingstraße, Schule Mahndorf, Schule am Pfälzer Weg, Schule am Pürschweg, St. Pius-Schule ve Veernschule. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.