İnternet Kafeler Yandex’leniyor

İnternet Kafeler Yandex’leniyor

Rusya’nın en büyük arama motoru olan Yandex, Akınsoft ortaklığı ile beraber, resmi internet kafelerde kullanılmaya başlanacak.

 Rusya'nın arama motoru Yandex, artık dünyaya açıldı. 1996 yılında kurulan Yandex, kısa sürede ciddi bir atılım gerçekleştirdi. Rusya'nın en çok ziyaret edilen internet sitesi haline geldi. Arama motoru sınıfında kendi farkını ortaya koyan Yandex, ülkemizde de zamanla etkin hale geleceğe benziyor. Google gibi bir rakibi varken, kullanıcılarını arttırması biraz zaman alabilir. Ancak Yandex oldukça iyi bir ilerleme kat ediyor. Şimdi Akınsoft ortaklığı sayesinde, ülkemizde daha etkin bir kullanım alanına ulaşacağı düşünülüyor.


Bir yazılım devi haline gelen Akınsoft, Yandex ile ortaklık kurmaya başladı. Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Akınsoft Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Akın ile bir anlaşma imzaladı. İmzalanan anlaşmayla Yandex ülkemizde de yerelleşmeye başlayacak. Bu amaçla çalışmalar gerçekleştirecek olan Akınsoft, 27 bin 500'e yakın internet kafede de Yandex arama motorunun kullanıma başlayacağına dair açıklamalar yaptı. Özgür Akı açıklamalarında, "Türkiye çapındaki resmi internet kafelerin yüzde 80'inde Akınsoft yazılımları kullanılıyor. İşbirliğimizle bu internet kafeleri de Yandex, ana arama motoru olacak. Yandex'in farklı ürünlerini de Türkiye'deki daha geniş kullanıcı kitlelerine ulaştıracağız", sözlerine yer verdi.


Yandex, çok yakında ülkemizin birçok noktasında bulunan internet kafelerde ana arama motoru olarak kullanılmaya başlayacak. Bu sayede kullanımını arttırırken, kendisini daha çok kişiye de tanıtacak olan Yandex, Akınsoft ortaklığı ile yeni başarılara imza atmak istiyor. Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, "Yerelleşip, herkes tarafından erişilebilir olmak istiyoruz. Türkiye'deki internet kullanıcılarının yüzde 31'ine dokunduk. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığımız işbirliğiyle, bu yılın ikinci yarısında şehirlere özel Yandex tarayıcıları (browser) hizmete açacağız", dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.