İnternet kafeler artık cebimizde
Türkiye'nin internet haritasından elde edilen verilere göre internet kafelerden giriş yapanların sayısında büyük azalma görüldüğü ortaya çıktı. İnternet kafeler ilk ortaya çıktığı yıllarda toplumsal bir olgu olarak sosyologların büyük ilgisini çekmişti. İnternet kafeler, çocukların ve gençlerin okullarına devam etmeleri yönünde bir tehdit olarak görülmüştü. Teknolojinin baş döndürücü hızla gelişmesiyle birlikte internet kafelerin de papucu dama atıldı. Hizmete girdiği ilk yıllarda büyük ilgi gören internet kafelerde yer bulmak bile imkansızdı. Bazı zamanlar saatlerce beklemek zorunda kalınıyordu.
İNTERNET KAFELER BİRBİR KAPANIYOR
Son yıllarda evlerde bilgisayarın ve internet kullanımının artması internet kafelere olan ilgiyi ciddi şekilde azalttı. Öte yandan GSM şirketlerin 3G teknolojisine geçmesiyle birlikte neredeyse her cep telefonunda internet erişimi mümkün hale geldi. Böylece internet kafelere olan ilgi de azaldı. İnternet kafeler, son zamanlarda genellikle oyun amaçlı kullanılıyor. İnternet kafeler ayrıca hafta sonu izinlerinde Konya'da görev yapan erler tarafından kullanılıyor. Bir bir kepenk kapatan internet kafelerin yerini ise oyun salonları alıyor.
EVLERDE İNTERNET KULLANIMI YÜZDE 66
Türkiye genelinde 38 ilde yüz yüze gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarına göre, Türkiye'de 19,1 milyon hanenin yüzde 52'sinde bilgisayar, yüzde 41'inde ise internet bağlantısının bulunuyor.
Yapılan araştırmaya göre, bilgisayarı olan hane sayısı çoğalırken, internet kullanımında da buna bağlı olarak artış yaşanıyor. 'İnternet kullanımında evden bağlanma oranı 2010 yılında yüzde 58 iken, 2012 yılında bu rakam yüzde 66'ya ulaştı. Geçmiş yıllarda Türkiye'deki internet kullanım alışkanlıklarında önemli yer tutan internet kafelerden internete bağlanma oranı ise düşüş gösterdi. Türkiye'deki internet kullanıcıları internete daha çok evden bağlanırken, hanelerde en çok tercih edilen internet bağlantısı ADSL olarak gözlendi. Türkiye'deki 19,1 milyon hanenin yüzde 34,6'sında masaüstü, yüzde 20,6'sında dizüstü bilgisayar olduğunun belirlendiğini, hem masa üstü hem de dizüstü bilgisayar bulunan hane sayısının yüzde 4,2, yeni nesil bilgisayar ürünleri netbookun oranının yüzde 0,7, tabletin de yüzde 0,2 olduğu ortaya çıktı.
HABER MERKEZİ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.