İnternet, elektrik ve sudan daha önemli!

İnternet, elektrik ve sudan daha önemli!

Uzmanlar internet kullanımının gelecek yıllarda daha da artacağına dikkat çekerek, insanların elektrik ve su kesintisinden çok internet kesintisinden etkilendiğini ifade etti.

Uzmanlar internet kullanımının gelecek yıllarda daha da artacağına dikkat çekerek, insanların elektrik ve su kesintisinden çok internet kesintisinden etkilendiğini ifade etti.

İnternetin telefonlarda daha rahat kullanılmaya başlandığını belirten Zirve Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Suat Mercan, "Elektrik veya su kesintisinden daha çok internet kesintisinden etkileniyoruz." dedi. İnternet ve telefon ikilisinin artık insanlar için vazgeçilmez hale geldiğini dile getiren Yrd. Doç. Dr. Suat Mercan, bununla birlikte multimedya içeriklere olan ilginin internet altyapısı üzerindeki ilgiyi arttırdığını ve daha fazla altyapı yatırımına ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi. Mercan, "Yeni yeni hayatımıza girmeye başlayan bulut hizmetleri bilişime farklı bir boyut kazandırarak beraberinde çözülmesi gereken problemler getirdi. Alınacak önlem bu alana daha çok eğilmek, daha çok yatırım yapmak ve daha fazla uzman yetiştirmek ve insanları bilinçlendirmek." diye konuştu.

TÜRKİYE NÜFUSUNUN YÜZDE 40'I İNTERNET KULLANIYOR

Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 40'ını internet kullandığına vurgu yapan Suat Mercan, internet kullanımında oran olarak dünya sıralamasında 10 ile 15 arasında olunduğunu kaydetti. Mercan, "Alışveriş siteleri batıdaki ülkeler kadar yaygın kullanılmıyor. Bazı ülkelerde alışverişi bir kenara koyun seçimler dahil birçok iş internet üzerinden yapılıyor. Güvenlik kaygısı sitelerden alışveriş yapmama durumunu ortaya çıkarıyor. Bunun yanında müşteri hakları, müşteri memnuniyeti ve internet okur yazarlığı gibi konularda etkili. Birincisi internet kullanımı ve internete erişim Batıdaki kadar yaygın değil. İkincisi insanlar internet üzerinden aldıkları üründen memnun kalmadıkları zaman karşılarında bir muhatap bulamamaktan, aldatılmaktan veya zarara uğramaktan korkuyorlar." tespitini yaptı.

İnternetten alışveriş kültürünün oturması için biraz zaman gerektiğine değinen Mercan, şunları dile getirdi: "Mağduriyet hemen giderilebilecek mi gibi kaygılar var. Aslında internetten alışveriş yapmak daha ekonomik. Çünkü orada satıcılar birçok masrafı elemiş oluyorlar, bundan dolayı daha ucuz satabiliyorlar. Ama insanlar alacakları şeyleri görmek dokunmak isteyebilirler."

İnternet güvenliğinin bütün ülkeleri tehdit eden bir problem olduğunu hatırlatan Mercan, yapılması muhtemel saldırılara karşı ülkelerin hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.