İnsanlık seferberliği

İnsanlık seferberliği

AID Genel Başkanı Mevlüt Yurtseven," Yardımlaşma duygumuzu tekrardan geliştirmek için buradayız. Biz AID olarak değinilmeyen ve girilmeyen her yere gidip elimizden gelen yardımı yapacağız" dedi

Uluslararası Doktorlar Birliği-Alliance of International (AİD) Konya'nın düzenlemiş olduğu "Uluslararası Sağlık Yardımları" konulu bir panel düzenlendi. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen panele; AID Genel Başkanı Mevlüt Yurtseven, AID Konya Başkanı Diş Hekimi Mustafa Necati Özkan, Zade-Vital Genel Müdürü Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil çoksayıda AID üyesi, doktorlar ve davetliler katıldı.

YARDIM ETMEK İÇİN BURADAYIZ

Panelin açılış konuşmasında kürsüye çıkan  AID Genel Başkanı Mevlüt Yurtseven, AID'in yaptığı çalışmalardan bahsetti. Geçmişte yardım duygusunun daha fazla, mordernleşme oldukça da insanların yardım duygunun azaldığını kaydeden Yurtseven,"Yardım demek kişilerin elinden gelen imkanları karşılık beklemeden, ihtiyacı olan kişilerin ihtiyacını gidermektir. Eskilerden örnek vermek gerekirse köy odaları olsun, köylülerin ortaklaşarak her zorluğun üstesinden geldiği imeceler olsun hayat, yardım ve yardımlaşma ile hayat daha kolay ve daha yaşanabilir bir hale geliyordu. Fakat modernleşme insanoğlunu her geçen gün biraz daha sarması ile yardım duygularımız gün geçtikçe daha çok azalmaya başladı. Biz AID olarak yardımlaşma duygumuzu tekrardan geliştirmek için buradayız. Şu anda bazı arkadaşlarımız ortadoğu, uzakdoğu ve yardıma muhtaç bazı dünya ülkelerinde tıbbi ve insani yardımlarını sürdürüyorlar. Dünyada şu an bir tek Suriye yanmıyor, dünyanın her yeri yanıyor ve yardıma muhtaç durumda. Biz AID olarak değinilmeyen ve girilmeyen her yere gidip elimizden gelen yardımı yapacağız.

SAHAYA ERKEN GİRDİK

Konya şubesinin yeni açılmasına rağmen 1 yıl içerisindeki faaliyetlerle sahaya erken ve iddalı girdiklerini söyleyen AID Konya Başkanı Diş Hekimi Mustafa Necati Özkan, bu başarılardan dolayı memnuniyetini dile getirdi. AID Konya'nın faaliyetlerinden bahseden Özkan şunları kaydetti:" İlk olarak Konya'ya gelen Suriyeli hastalara bakıp, Büyükşehir Belediyesi, Meram Belediyesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne rapor gönderip hastaların tedavisini sağladık. Kamplara gidip sağlık taraması yaptık. Mültecilere hijyen konusunda temizlik eğitimleri verdik ve temizlik malzemesi temin ettik. Halepe 2 tır tıbbi yardım malzemesi yolladık. Gazze'ye 100 tane tekerlekli sandalye yardımı yaptık. Derneğimizin ülke çapında yönettiği 'Zeytin Dalı Projesi' ile 38 Suriyeli çocuğu saptayıp, bunların 19'una savaş tramvası tedavisi yaptık. Bu projemizde hedefimiz 40-50 çocuğa ve daha fazlasına ulaşmaktır." Açılış konuşmalarından sonra AID'in hazırlamış olduğu sinevizyon gösterisi ve kahve molasından sonra Op. Dr. Hasan Hüseyin Uysal'ın başkanlığında panel devam etti.

TOLGA PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.