Meclis'in gündemi belli oldu! Güvenlik alanı ana gündem

Meclis'in gündemi belli oldu! Güvenlik alanı ana gündem

TBMM'nin bu hafta açılmasıyla gündemdeki kanun maddeleri belli oldu. Bunların içinde kaçak silah imalatından, uzay ve iklim değişikliğine kadar farklı kanun teklifleri görüşülecek.

TBMM'nin bu haftaki gündem maddeleri belli oldu. Ülkemizde güvenlik, uzay, iklim değişikliği gibi farklı alanlarda oluşturulan yeni kanun teklifleri gündeme getirilecek.

Edinilen bilgilere göre, TBMM'nin 28. Dönem 3. Yasama Yılı'nın başlaması sonrası yeni kanun tekliflerinin hazırlıklarına hız verildi. Bu hafta Meclis gündeminde ise güvenlik, uzay, iklim değişikliği gibi farklı alanlarda yeni kanun teklifleri üzerinde çalışılıyor.

Çalışmaların ilerlemesi üzerinde Mecliste çok sayıda konuda yeni düzenlemeleri ve uygulamaları içeren teklifler, TBMM Başkanlığına sunulmaya başlanacak.

TBMM'NİN ANA GÜNDEM MADDESİ GÜVENLİK MESELESİ

Mecliste ilk olarak, İçişleri Bakanlığı ve güvenlik alanındaki teklifin gündeme getirilmesi bekleniyor. Bu hafta TBMM'de görüşülmesi beklenen yeni kanun teklifinde namlu, tetik ve ateşleyici gibi silahların ana parçalarını satan, taşıyan veya ülkeye girişini sağlayanlara da hapis cezası verilmesine yönelik düzenleme bulunuyor. Ayrıca teklifte, sahil güvenlik, jandarma ve emniyet personelinin idari ve çalışma koşulları arasındaki farklılıkların giderilmesine yönelik düzenleme de yer alıyor.

Yapılan olan oturumlarda bunların yanı sıra siber güvenlik ve uzay, iklim değişikliği, karbon ayak izi takibi konuları ile Rekabet Kanunu'nda değişiklikler öngören teklifler, TBMM Başkanlığına sunulacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.