İnsan ömrü, eriyen buz kalıbı gibidir

İnsan ömrü, eriyen buz kalıbı gibidir

Meram Belediyesi Konevi Araştırma Merkezi tarafından Cuma akşamları düzenlenen Konevi Sohbetlerinin bu haftaki konuğu Meram Müftüsü Ahmet Özkandı

Tarihi Konevi Camii’ndeki sohbete Meram Belediye Başkan Yardımcısı Ali Uysal, MEBKAM Başkanı Hasan Yaşar ve yönetim kurulu üyeleriyle vatandaşlar katıldı.
Meram Müftüsü Ahmet Özkan, Asr suresinin mealini anlattığı sohbetinde zamanı değerlendirmenin önemine işaret ederek; “İnsan ömrü eriyen buz kalıplarına benzer. Akıllı insan bu sermayeyi nasıl değerlendireceğini düşünürken akılsız insan ise boş bir şekilde harcar ve sermayesini tüketir. Zaman adeta insanoğluna ‘aman uyan’ diye haykırıyor. Uyanık olan insan, ne için yaratıldığının farkında olan ve gideceği yere (ahirete) hazırlık yapma telaşındadır. Uyanmayan insan ise boş şeylerle zamanını zayi etmektedir” dedi.
Asr suresinin 3 ayetten oluşmasına rağmen insanlar için çok önemli mesajlar verdiğine dikkat çeken Özkan, “İmam Şafii Hazretleri’nin bu sure için; ‘Kur’an-ı Kerim’de sadece bu sure bile nazil olsaydı insanlara kifayet ederdi. İnsanlar bu surenin manasını derinlemesine düşünseler, yol haritası için yeterli olurdu’ dediği rivayet edilmektedir. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy da Asr suresi ile ilgili şiirinde insanoğlunun kurtuluşunun sırlarını çok güzel bir şekilde ifade etmiştir” diye konuştu. Sohbetten sonra Meram Belediyesi tarafından bastırılan ‘Eriyen Buz Kalıpları: Ömür’ adlı eser katılımcılara dağıtıldı.
HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.