İnşaat İşçisi, Dördüncü Kattan Düşerek Öldü

İnşaat İşçisi, Dördüncü Kattan Düşerek Öldü

Bursa'da bir apartman inşaatının dördüncü katında çalışan kalıpçı ustası 50 yaşındaki Hasan Yazıcı, dengesini kaybederek düştü. Yazıcı, olay yerinde hayatını kaybetti. Cumhuriyet Savcısı, iş kazasıyla ilgili soruşturma başlatırken...

Bursa'da bir apartman inşaatının dördüncü katında çalışan kalıpçı ustası 50 yaşındaki Hasan Yazıcı, dengesini kaybederek düştü. Yazıcı, olay yerinde hayatını kaybetti. Cumhuriyet Savcısı, iş kazasıyla ilgili soruşturma başlatırken firma yetkilileri her türlü tedbirlerin alındığını söyledi.

Yıldırım ilçesi Yeşilyayla Mahallesi'nde ikamet eden üç çocuk babası Hasan Yazıcı (50), uzun süredir çalıştığı inşaat firmasının Nilüfer ilçesi Demirci Mahallesi Denizciler Caddesi'ndeki apartman inşaatına geldi. Saat 08.00 sularında mesai arkadaşlarıyla selamlaşan Yazıcı, baretini takıp, dördüncü kattaki kalıpları çakmaya başladı. İddiaya göre bir anda dengesini kaybeden Yazıcı, aşağıya düştü. Mesai arkadaşlarının yanına koştuğu Yazıcı'nın hayatını kaybettiği belirlendi. Az önce selamlaşıp, konuştukları mesai arkadaşlarının cansız bedeniyle karşılaşan işçiler büyük üzüntü yaşadı. Olay yerine gelen Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri işçilerin de ifadesine başvurdu. İnşaatta incelemelerde bulunan Cumhuriyet Savcısı da olayla ilgili soruşturma başlattı.

"TEDBİRLER ALINDI AMA TATSIZ BİR OLAY YAŞANDI"

Gazetecilere açıklamalarda bulunan inşaat firması yetkilisi inşaat mühendisi İbrahim Hüyüklü, olayı şöyle anlattı: "Olay bir iş kazası. alınan güvenlik tedbirlerine rağmen yaşanılan bir iş kazası. Büyük ihtimal fiziki bir sorundan, düşmeden kaynaklanan iş kazası. Alınan tedbirler var. Son zamanda gündemde olan iş güvenliği kuralları. Tatsız bir olay. Çalışan işçi sigortalıydı, zaten tüm işçilerimiz kayıtlı ve sigortalı. Kendisi baretliydi, tüm iş tedbirleri alınmıştı. Kalıp çakıyordu. Düz bir alan. Kaza riski çok düşük bir alan ama büyük ihtimal düşmüş. Olay, mesai başlangıcında oldu."

Hasan Yazıcı ile birlikte 15 yıldır çalıştığını anlatan bir işçi de şunları söyledi: "Yan blokta çalışırken bir anda düştüğünü duydum. 15 yıldır beraber çalışıyorduk. Çok iyi bir arkadaşımızdı. Sabah beraberdik. Birbirimize hal hatır sorduk."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.