İnşaat Bitmedi, Öğrenciler Yağmur Altında Geçici Okula 2 Km Yürüdü

İnşaat Bitmedi, Öğrenciler Yağmur Altında Geçici Okula 2 Km Yürüdü

Sancılı başlayan yeni eğitim öğretim yılında ibretlik bir manzara da Bursa’da yaşandı. Geçtiğimiz Mart ayında vali, milletvekilleri ve siyasilerin katılımıyla temeli atılan Uludağ Ortaokulu’nun yeni binasının inşaatı bitmeyince 600...

Sancılı başlayan yeni eğitim öğretim yılında ibretlik bir manzara da Bursa’da yaşandı. Geçtiğimiz Mart ayında vali, milletvekilleri ve siyasilerin katılımıyla temeli atılan Uludağ Ortaokulu’nun yeni binasının inşaatı bitmeyince 600 öğrenci için çile başladı. 150 öğrenci, Fatih Mahallesi’ndeki başka okula gönderilirken 450 öğrenci de yaklaşık 2 kilometre uzaktaki Kemerçeşme Mahallesi Şehit Doğan Sevinç Ortaokulu’na geçici olarak yerleştirildi. Servis planlanması yapılmayınca 450 çocuk için eğitim çileye döndü. Okulun ilk iki günü güneşli havada yürüyerek yeni okullarına ulaşan öğrenciler, bugün yağmur altında yürüdü. Okul idarecilerinin de eşlik ettiği öğrenciler oldukça zorlu bir yolculuktan sonra yeni okullarına ulaştı. Hal böyle olunca onlara yol boyunca nezaret etmek zorunda kalan ve Bursa-İstanbul karayolunu aşan veliler de duruma tepki gösterdi.

Küplüpınar Mahallesi’nde hizmet veren 51 yıllık Uludağ Ortaokulu’nun binası geçtiğimiz Şubat ayında yıkıldı. 13 Mart günü düzenlenen törenle yeni okul binasının temeli Vali Münir Karaloğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal ile çok sayıda davetlinin katılımıyla atıldı. Törende konuşan Milletvekili Bedrettin Yıldırım, hükümetleri döneminde yatırımlarla eğitimin kalitesinin artırıldığını söyledi. Konuşmaların ardından Uludağ Ortaokulu’nun temeli atıldı. 5 katlı 32 derslikli yapılacak okul 2 milyon 571 bin TL sözleşme bedeliyle ihale edildi. Yetkililer, okulun 2014-2015 eğitim öğretim yılına yetişeceğini dile getirmişlerdi.

OKUL İNŞAATI SÖYLENDİĞİ TARİHTE BİTMEDİ; ÇİLE BAŞLADI

Yetkililerin dediği gibi olmadı ve okul binası yeni eğitim öğretim yılına yetişmedi. Okulların 15 Eylül günü açılması ile veliler ve öğrenciler adeta şok oldu. İnşaatın bir bölümünün 1. katının sadece kolon direklerinin betonunun yeni atıldığını ve öğrencilerin çevre okullara dağıtıldığını öğrenen veliler adeta isyan etti. Okula kayıt yaptıran 600 öğrenci için de yeni eğitim sezonu çileyle başladı. Her kapı yüzlerine kapanınca öğretmen ve veliler okul yolunda öğrencilerin trafikte acı bir olay yaşamaması için pratik bir çözüm buldu. 4. ve 5. sınıf öğrencisi 150 çocuk Fatih Mahallesi’ndeki bir ortaokula geçici olarak yerleştirilirken 450 öğrenci de yaklaşık 2 kilometre ötedeki Şehit Doğan Sevinç Okulu’na yerleştirildi. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılının ikinci yarısından itibaren Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği servis araçlarıyla öğrenciler başka bir okula taşınmıştı.

'YAĞMURDA YÜRÜMEK İSTEMİYORUZ' ŞEKLİNDE SLOGAN ATTILAR

Uludağ Ortaokulu idaresi, yeni eğitim öğretim yılı öncesi de Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne servis tahsis edilmesi için müracaat etti. İddiaya göre, belediye okul idaresinin başvurusuna olumlu cevap vermedi. Okulun ilk iki günü sıraya girerek adeta askerler gibi yürüyerek yeni okullarına ulaşıyor. Öğle saatlerinde okul inşaatı önünde toplanarak sıraya giren öğrenciler yağmur altında Şehit Doğan Sevinç Ortaokulu’na yürüdü. Oldukça zorlu bir parkuru geçmek zorunda kalan öğrenciler Bursa-İstanbul karayolunun üst tarafındaki okula ulaşmak için Beşyol Üst Geçiti’ni de geçen öğrenciler tamirci dükkanlarının önünden slogan atarak okullarına ulaştı. “Okula yürümek istemiyoruz, Yağmurda yürümek istemiyoruz” şeklinde slogan atan öğrencileri sokak aralarında gören vatandaşlar da şaşkınlıkla yürüyüşü izledi.

İMAM HATİP OKULU İNŞAATI BİTTİ AMA BİZİMKİSİ BİTİRİLEMEDİ

60 yaşında olduğunu söyleyen bir öğrenci velisi ise "Bu yağmurda torunlarımı buraya kadar yürüyerek getiriyorum, yazık değil mi?" diye tepkisini gösterirken Mehmet Mestan isimli veli de şunları kaydetti: "Okullar açıldı ama servis tahsis edilmedi. Çocukların 2 kilometre öteye gitmesi ve Yalova yolunu geçmesi gerçekten çok korkunç. Sıra halinde yürüyen çocuklar çile çekiyor. Defalarca söylenmesine rağmen servis tahsis edilmedi. Aşağıda Fertur İlköğretim Okulu vardı, yıkıldı, sadece 5 ayda yeni inşaat tamamlandı. Ama Uludağ Ortaokulu inşaatı 6 aydır sürüyor. Üç kişi çalışıyor, bence buradaki amaç, buradaki çocukların yarısının imam hatibe kaydırılması, mücadele o. Okullar açıldı, manzara ortada. İki torunum da iki kilometre yürüyerek okula ulaşabiliyor."

ÜST GEÇİT SALLANIYOR İNSANLAR BİZE ACIYOR

Öğlenleri toplanıyoruz Doğan Sevinç Ortaokulu’na yürüyoruz. Üst geçitten geçerken geçit sallanıyor, beşinci kata okuyoruz. Acınacak haldeyiz. Bakan bir daha bakıyor, ‘Çocuklara yazık’ diyor. Akşam çıkıyoruz, bir saat sonra eve ulaşabiliyoruz. Ana yoldan geçerken arabaların arasından geçmek zorunda kalıyoruz. Yağmur yağınca zorluk çekiyoruz." diyerek tepki gösterdiler. Veliler de yaşanılanlara tepki gösterdi. Veliler, "Bu sene servis verilmedi, çocuklarımız perişan oluyor. Geçen sene servisimiz vardı. Bu sene inşaatta ağır ilerliyor, yetkililer lütfen sesimizi duysun ve servis versinler. Durumumuz çok vahim. ‘İnşaat bitecek’ dediler, bitmedi. Bir servisi çok gördüler çocuklarımıza."

Öte yandan okul idarecileri, servis için Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne müracaat ettiklerini ancak olumlu cevap alamadıklarını söylediler. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.