İngiltere'den Somali'ye 37 Milyon Euro Yardım

İngiltere'den Somali'ye 37 Milyon Euro Yardım

İngiltere gelecek 3 yıl için Somali'ye toplam 37 milyon Euro yardım yapacağını duyurdu. Somali ekonomisini yeniden canlandırmak, kamu kurumlarının kapasitesinin artırılması ve yeniden inşa edilmesi, özellikle gençler ve kadınlar için iş...

İngiltere gelecek 3 yıl için Somali'ye toplam 37 milyon Euro yardım yapacağını duyurdu. Somali ekonomisini yeniden canlandırmak, kamu kurumlarının kapasitesinin artırılması ve yeniden inşa edilmesi, özellikle gençler ve kadınlar için iş olanaklarının genişletilmesi amacıyla kullanılacak olan yardımın, 6 milyonu Ekim ayı içerisinde yapıldı. Kamu görevlileri maaşları gibi acil ihtiyaçlar için kullanılmaya başlanan yardımın kalan kısmı ise belli periyotlar halinde ödenecek.

İngiltere Uluslararası Kalkındırma Birimi (DFID) Başkanlığını yürüten Phil Evans yaptığı açıklamada, "Somali'nin ekonomisi hem kalkındırma birimimiz hem de İngiltere hükümeti için öncelikli sırada. Gönderilecek olan bu fon ile özel sektör canlanacak ve güçlü hale gelerek üretime dayalı bir sektör haline gelecek, bunun altyapısı için çalışıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Ayrıca yardım programının dünya bankası işbirliği ve idaresi altında uygulamaya konulacağı belirtildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.