İngiltere’de Sağlık Skandalı

İngiltere’de Sağlık Skandalı

İngiltere’nin Nottinghamshire kentinde, 22 bine yakın diş hastası İngiltere Ulusal Sağlık Servisi tarafından kan tahlili yapılmak üzere geri çağırıldı. Nottinghamshire’da 32 yıldır diş hekimliği yapan bir doktorun hastalarına ihmalkar...

İngiltere’nin Nottinghamshire kentinde, 22 bine yakın diş hastası İngiltere Ulusal Sağlık Servisi tarafından kan tahlili yapılmak üzere geri çağırıldı.

Nottinghamshire’da 32 yıldır diş hekimliği yapan bir doktorun hastalarına ihmalkar davrandığına dair geçen Haziran ayında bir ihbarcı tarafından ortaya çıkarılan video, İngiltere Ulusal Sağlık Servisi’ni (NHS) alarma geçirdi. İddialara göre, diş hekiminin kan yoluyla bulaşan bir hastalığa sahip olması akıllara hastalarına da kan yoluyla Hepatit B, C veya HIV virüsü bulaştırabileceği sorularını getirdi.

İngiltere Kamu Sağlığı Kurumu (PHE), dolaşan iddiaların asılsız olduğunu açıkladı. Kan tahliline tabi tutulan diş hekiminin sonuçlarının temiz çıktığını belirten kurum, hekimin hastalarına herhangi bir hastalık bulaştırmış olamayacağını ifade etti.

Her ihtimali gözden geçirmek zorunda olduğunu vurgulayan İngiltere Ulusal Sağlık Servisi ise yapılan ihmallere karşı diş hekimine gelen hastalarda düşük de olsa kan yoluyla bir hastalık bulaşmış olabileceğini açıklayarak hekime gelen toplam 22 bin hastayı kontrol için hastanelere geri çağırdı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.