İngiltere Parlamentosu, Filistin Konusunda İsveç'ten Cesaret Almış

İngiltere Parlamentosu, Filistin Konusunda İsveç'ten Cesaret Almış

Filistin'in tanınması için İngiltere Parlamentosu'nda yapılan sembolik oylama için İsveç'in konuyla ilgili tutumunun etkili olduğu ifade edildi.Muhalefetteki İşçi Partisi'nin Filistin'in Dostları Grubu Başkanı Grahame Morris, İsveç'in Filistin'i...

Filistin'in tanınması için İngiltere Parlamentosu'nda yapılan sembolik oylama için İsveç'in konuyla ilgili tutumunun etkili olduğu ifade edildi.

Muhalefetteki İşçi Partisi'nin Filistin'in Dostları Grubu Başkanı Grahame Morris, İsveç'in Filistin'i devlet olarak tanıyacağı kararından cesaret alarak, Filistin devletini tanımaya yönelik önergeyi İngiliz Parlamentosu'na getirdiklerini belirtti.

Böyle bir cesur karar aldıkları için İsveç merkez-sol hükümeti ve başbakan Stefan Löfven'i kutladığını belirten Morris, kısa süre içerisinde diğer AB ülkelerinin de Filistin'i tanıyacağını umduğunu belirtti. Filistin'in devlet olarak tanınmasından dolayı İsrail'in endişelenmemesi gerektiğinin altını çizen Morris, bunun İsrail için de barış adına ümit vereceğini söyledi.

MEHMET KAPLAN: FRANSA İSVEÇ'E DESTEK VERİYOR...

Hükümet olarak Filistin'i tanıyacaklarını ve sözlerinin de arkasında olduklarını belirten İsveç Şehircilik ve İskan Bakanı Mehmet Kaplan ise Fransa'nın da kendilerine destek verdiğini belirtti.

Ekim 2014 hükümet protokolünde 'Filistin'i devlet olarak tanıyacağız'' diye net ifadelerinin bulunduğunu hatırlatan Bakan Kaplan, "Bu ifadenin arkasında her iki koalisyon partisi de çok net şekilde duruyor. Her iki partinin içerisinde de hiçbir şekilde tartışma yok." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.