İngiltere İçişleri Bakanlığı'nda İstifa

İngiltere İçişleri Bakanlığı'nda İstifa

İngiltere İçişleri Bakanlığı’nda göçmenlik ve cezai yaptırımlardan sorumlu Liberal Demokrat Parti milletvekili Norman Baker görevinden istifa etti. 2013 yılından beri İçişleri Bakanlığı’nda göçmen hakları ve cezai yaptırımlar...

İngiltere İçişleri Bakanlığı’nda göçmenlik ve cezai yaptırımlardan sorumlu Liberal Demokrat Parti milletvekili Norman Baker görevinden istifa etti.

2013 yılından beri İçişleri Bakanlığı’nda göçmen hakları ve cezai yaptırımlar üzerine görev alan Norman Baker, ‘daha fazla çamura saplanmayacağını’ belirten bir açıklama yaptı. Baker’a göre, milletvekilinin tasarı ve planları İçişleri Bakanı ve Muhafazakar Parti üyesi Theresa May tarafından engellendi.

İngiliz Independent gazetesine konuşan Norman Baker, “Muhafazakar Parti parlamentoda tek partili bir hükümet kurulmuş gibi davranıyor ama benim görüşüme göre, mevcut hükümet koalisyon hükümetidir. Bakanlıkları da aynı şekildedir.” diyerek Muhafazakar Parti’yi eleştirdi.

Son olarak uyuşturucu yasalarında İçişleri Bakanı Theresa May’le anlaşmaya varamayan milletvekili Norman Baker, bakanlıkta çalışan Muhafazakar Parti üyeleriyle sürekli mücadele içinde olduğunu ifade etti.

İngiltere Başbakan Yardımcısı ve Liberal Demokrat Parti lideri Nick Clegg istifa ile ilgili “Norman Baker’ın sunduğu gerekçeleri anlıyor, aldığı karara saygı duyuyorum.” ifadelerini kullandı. Clegg, olağanüstü bir politikacının istifasının hükümet için büyük bir kayıp olacağına dikkat çekti.

Liberal Demokrat Parti üyeleri ise milletvekilinin aldığı kararı kişisel bir karar olarak değerlendirdi. Öte yandan, istifan üzerine koalisyon hükümetinin dağılma ihtimalinin de kuliserde konuşulmaya başlandığı bildirildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.